Τρουφάκια
Δε θα χρειαστεί ποτέ ξανά να αγοράσετε έτοιμα τρουφάκια γιατί με λίγα υλικά μπορείτε να φτιάξετε τα πιο νόστιμα σπιτικά δικά σας τρουφάκια!
Με μια ματιά
Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με
Υλικά
Υλικά για τα τρουφάκια
Κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης
Βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ
Σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
Φουντούκια, καβουρδισμένα και πολύ ψιλοκομμένα
Υλικά για την επικάλυψη
Φουντούκια θρυμματισμένα
Ζάχαρη κρυσταλλική
Σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος, λιωμένη
Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα, το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ και την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ.
Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη το μπολ και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων στα 700 watt για 2 λεπτά.
Σε περίπτωση που δεν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων μπορούμε να λιώσουμε τη σοκολάτα με τη μέθοδο μπεν-μαρί.
Αφαιρούμε το μπολ από το φούρνο μικροκυμάτων και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε ξανά.
Σκεπάζουμε πάλι το μπολ με μία διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 – 1 ½ ώρα.
Tip!
Όταν σχηματίζουμε τα τρουφάκια με τα χέρια μας πρέπει να φοράμε γάντια μιας χρήσης για να μη μαλακώσει το μείγμα από την θερμοκρασία των χεριών μας.
Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών
Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!