Τάρτα Creme Brûlée

Μία εντυπωσιακή, πρωτότυπη και απόλυτα γευστική ιδέα για γλυκιά τάρτα creme brûlée που πρέπει να δοκιμάσετε!

Με μια ματιά

ΜΕΡΙΔΕΣ
10
ΧΡΟΝΟΣ
60 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Μέτριο

Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με

Στιγμή που ανήκει η συνταγή

Υλικά

Για τη βάση

320 γρ.

αλεύρι γ.ο.χ., κοσκινισμένο

200 γρ.

Βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια

90 γρ.

ζάχαρη άχνη

1

πρέζα αλάτι

1

αυγό medium & ένας κρόκος, για το άλειμμα

Για τη μαρμελάδα φρούτων

250 γρ.

φρούτα εποχής

200 γρ.

ζάχαρη κρυσταλλική

20 ml

νερό

Για τη γέμιση

100 γρ.

ζάχαρη κρυσταλλική

100 γρ.

ζάχαρη κρυσταλλική για το πασπάλισμα

6

κρόκους αυγού medium

1 ½ κ.γ.

εκχύλισμα βανίλιας

250 ml

Κρέμα Γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ, πλήρης

250 γρ.

ΝΟΥΝΟΥ Γεύσεις Σπιτικές

Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα

Για τη μαρμελάδα

1
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, αδειάζουμε μέσα όλα τα υλικά και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Μόλις είναι έτοιμη την αφήνουμε στην άκρη.

Για τη βάση

2
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το Βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, τη ζάχαρη άχνη, φοράμε γάντια μιας χρήσης και αρχίζουμε να τρίβουμε το βούτυρο με το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα.
3
  • Ρίχνουμε το 1 αυγό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι. Πλάθουμε το ζυμάρι σε σχήμα δίσκου, το τυλίγουμε με μία διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
4
  • Μόλις είναι έτοιμο, παίρνουμε δυο λαδόκολλες, τις αλευρώνουμε και αρχίζουμε να ανοίγουμε τη ζύμη ανάμεσα σε αυτές με έναν πλάστη. Αν δούμε ότι κολλάει το ζυμάρι ρίχνουμε λίγο ακόμα αλεύρι.
5
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C στον αέρα.
6
  • Αλευρωβουτυρώνουμε μια στρογγυλή ταρτιέρα, διαμέτρου 26εκ., με αποσπώμενη βάση και τοποθετούμε τη ζύμη από πάνω. Πατάμε καλά ώστε να κολλήσει η ζύμη στο σκεύος και τρυπάμε όλη την επιφάνεια του πάτου με ένα πιρούνι.
7
  • Απλώνουμε μεμβράνη πάνω από τη ζύμη και ρίχνουμε φασόλια ή φακές ώστε να καλύψουν τον πάτο. Αυτό το κάνουμε για να δημιουργήσουμε βάρος.
8
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα για 30 λεπτά.
9
  • Αφαιρούμε την τάρτα από το φούρνο, αραιώνουμε με λίγο νερό τον άλλο κρόκο, αλείφουμε με ένα πινέλο και την ξαναψήνουμε στους 180°C στον αέρα, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Μόλις ετοιμαστεί, την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως

Για τη γέμιση

10
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τους κρόκους, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε με το σύρμα χειρός, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
11
  • Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε την Κρέμα Γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ και το ΝΟΥΝΟΥ Γεύσεις Σπιτικές και τα ζεσταίνουμε, μέχρι να πάρει μια βράση.
12
  • Με μια βαθιά κουτάλα προσθέτουμε τη ζεστή κρέμα στο μπολ με τους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σουρώνουμε το μείγμα μέσα σε ένα δοσομετρικό, αφαιρούμε τον αφρό από πάνω και αφήνουμε στην άκρη.

Σύνθεση

13
  • Αδειάζουμε τη μαρμελάδα σε όλη την επιφάνια της τάρτας, αδειάζουμε από πάνω τη γέμιση και ψήνουμε για 30-35 λεπτά στους 150°C στον αέρα.
14
  • Αφού ψηθεί, την αφήνουμε να κρυώσει, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη και καραμελώνουμε τη ζάχαρη με ένα φλόγιστρο.

Tip!

Όταν ανοίγουμε τη ζύμη φοράμε γάντια για να μη μεταφέρουμε θερμοκρασία στο ζυμάρι και λιώσει.

Δες τα υλικά

Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών

Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!

Δημιουργία Online Cookbook

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού