Σπιτικά hot dog
Η πιο νόστιμη συνταγή για σπιτικά hot dog ώστε, εκτός από ευχαρίστηση, πάνω απ’ όλα να δώσουμε στα παιδιά μας κάτι υγιεινό!
Με μια ματιά
ΜΕΡΙΔΕΣ
12
ΧΡΟΝΟΣ
120 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Μέτριο
Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με
Υλικά
240 ml.
γάλα NOYNOY Family πλήρες 3,6% λιπαρά
120 ml.
νερό
50 γρ.
βούτυρο NOYNOY
500 γρ.
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
7 γρ.
μαγιά ξερή
2 κ.σ.
ζάχαρη κρυσταλλική
1 1/2 κ.γ.
Αλάτι
1
αυγό και έξτρα 1 αυγό χτυπημένο για το άλειμμα
Σουσάμι για το πασπάλισμα του ψωμιού
12
λουκάνικα
κέτσαπ
μουστάρδα
Αγγουράκι πίκλα
Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα
1
- Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι, το νερό, το βούτυρο NOYNOY, το γάλα NOYNOY Family και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ζεστάνουν τα υγρά.
2
- Στο κάδο του μίξερ, ρίχνουμε τα 230 γρ. από το αλεύρι, τη μαγιά και το μείγμα του γάλακτος.
3
- Ζυμώνουμε με το γάντζο του μίξερ και σιγά-σιγά ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι μαζί με το αλάτι και τέλος ρίχνουμε το αυγό. Συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι το ζυμάρι μας να γίνει λείο και ελαστικό.
4
- Λαδώνουμε καλά ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το ζυμάρι μέσα, αφού το έχουμε κάνει μια ομοιόμορφη μπαλίτσα, το περιστρέφουμε μέσα στο μπολ ώστε να λαδωθεί καλά, το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει για 1-1,5 ώρα.
5
- Στη συνέχεια, χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 ίσα μέρη, αλευρώνουμε καλά την επιφάνεια εργασίας μας και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε το κάθε ζυμαράκι σε ορθογώνιο σχήμα 15*10 εκ.
6
- Τυλίγουμε το κάθε ζυμάρι σε ρολάκι ξεκινώντας από τη μακριά πλευρά και με τα χέρια μας πιέζουμε ελαφρά τις άκρες προς τα μέσα ώστε να τα σφραγίσουμε.
7
- Αλείφουμε τα ψωμάκια μας με λίγο χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
8
- Τα τοποθετούμε σε 2 ταψιά του φούρνου που έχουμε στρώσει λαδόκολλα, τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 30’-35’.
9
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα και μόλις φουσκώσουν τα ζυμαράκια μας τα ψήνουμε για 10’-12’.
10
- Μόλις ετοιμαστούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα κόβουμε κατά μήκος στη μέση και βάζουμε μέσα, λουκάνικο, κέτσαπ, μουστάρδα, και αγγουράκι πίκλα.
Tip!
Την ίδια ζύμη μπορούμε να την χωρίσουμε σε μπαλάκια και να την κάνουμε ψωμί για burger.
Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών
Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!