Σουτζουκάκια
Τα πιο αφράτα σουτζουκάκια που έχετε δοκιμάσει!
Με μια ματιά
ΜΕΡΙΔΕΣ
2
ΧΡΟΝΟΣ
50 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Εύκολο
Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με
Υλικά
Υλικά για τα σουτζουκάκια:
500 γρ.
μοσχαρίσιο κιμά, από λάπα
100 γρ.
ΝΟΥΝΟΥ εβαπορέ Γεύσεις Σπιτικές
1 κ.γ.
ξύδι από λευκό κρασί
1/4 κ.γ.
σόδα μαγειρικής
1 κ.γ.
κύμινο, τριμμένο
2 σκ.
σκόρδο, ψιλοκομμένο
3 κ.σ.
ελαιόλαδο
Αλάτι & Πιπέρι
Υλικά για τη σάλτσα:
800 γρ.
ντομάτα κονσκασέ
50 γρ.
βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ
1 σκ.
σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κ.γ.
ντοματοπελτέ
2
μπαχάρια
ζάχαρη (προαιρετικά)
αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα
1
- Βάζουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια σε ένα μπολ και πλάθουμε με τα χέρια μας.
2
- Σκεπάζουμε το μπολ με μια διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά για να σφίξει ο κιμάς.
3
- Μόλις σφίξει ο κιμάς πλάθουμε σουτζουκάκια.
4
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο και ψήνουμε τα σουτζουκάκια μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα σε όλη τους την επιφάνεια .
5
- Μεταφέρουμε τα σουτζουκάκια από το τηγάνι σε ένα πιάτο.
6
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά.
7
- Προσθέτουμε τα σουτζουκάκια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για πέντε λεπτά ακόμα ώσπου να μαγειρευτούν μέχρι μέσα και να έχει δέσει η σάλτσα.
8
- Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας ή ρύζι.
Tip!
Για να γίνουν ακόμα πιο αφράτα τα σουτζουκάκια μας χρησιμοποιούμε τη σόδα μαζί με το ΝΟΥΝΟΥ εβαροπέ Γευσείς Σπιτικές.
Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών
Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!