Σολωμός με ψητές πατάτες στο φούρνο

Μια συνταγή που σίγουρα θα τη λατρέψουν όλοι στο σπίτι και είναι πανεύκολη.

Με μια ματιά

ΜΕΡΙΔΕΣ
4
ΧΡΟΝΟΣ
15 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Εύκολο

Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με

Στιγμή που ανήκει η συνταγή

Υλικά

1 κιλό

πατάτες κομμένες σε λεπτές κάθετες φέτες πάχους 3χιλ

100 γρ.

βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ και έξτρα για το  άλειμμα του σκεύους

1

μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κάθετες λεπτές φέτες

1 κ.σ.

αλεύρι για όλες τις χρήσεις

200γρ.

φρέσκο σπανάκι

3

φιλέτα σολωμού κομμένα σε λωρίδες πάχους 3-4εκ.

250ml

κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ télia! 3%

50 γρ.

Τριμμένο τυρί NOYNOY Cheese mix

Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα

Εκτέλεση

1
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Σε μια κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό ρίχνουμε τις κομμένες πατάτες και τις βράζουμε για 2’-3’. Μόλις ετοιμαστούν τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
2
  • Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, τα κρεμμύδια  και μαγειρεύουμε για 5’, προσθέτουμε το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι.
3
  • Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος  20×15εκ., απλώνουμε μια στρώση από τις πατάτες στον πάτο του, από πάνω αδειάζουμε τα κρεμμύδια με το σολωμό, απλώνουμε το σπανάκι και σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες πατάτες.
4
  • Αδειάζουμε την  ΝΟΥΝΟΥ télia! 3% από πάνω, πασπαλίζουμε με Τριμμένο τυρί NOYNOY Cheese mix και ψήνουμε για 20’-30’ μέχρι να χρυσαφίσει. Μόλις ετοιμαστεί το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά και σερβίρουμε.

Tip!

Το σπανάκι μπορείτε να το σοτάρετε και μετά να το βάλετε στο σκεύος. Αν πάρετε κατεψυγμένο, καλό θα ήταν να το στραγγίσετε καλά από τα νερά του.

Δες τα υλικά

Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών

Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!

Δημιουργία Online Cookbook

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού