Σοκολατένιο Mont Blanc

Χειμωνιάτικο γλυκό που το όνομα του σημαίνει λευκό βουνό, αλλά εμείς θα του βάλουμε λίγη σοκολάτα μέσα.

Με μια ματιά

ΜΕΡΙΔΕΣ
13
ΧΡΟΝΟΣ
75 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Μέτριο

Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με

Στιγμή που ανήκει η συνταγή

Υλικά

300γρ.

βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ και έξτρα για το άλλειμμα της φόρμας

200γρ.

σοκολάτα κουβερτούρα πολύ ψιλοκομμένη

2

μεγάλα αυγά

3

κρόκους από μεγάλα αυγά

200γρ.

καστανή ζάχαρη

140γρ.

μαύρη ζάχαρη μαλακή

200γρ.

πουρέ κάστανο

180γρ.

αλεύρι για όλες τις χρήσεις

50γρ.

κακάο

¼ κ.γ.

αλάτι

1 ½ κ.γ.

μπέικιν πάουντερ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΕΓΚΑ

3

ασπράδια από μεγάλα αυγά

140γρ.

καστανή ζάχαρη

1

πρέζα αλάτι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

300ml

κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης

220γρ.

πουρέ κάστανο

100γρ.

ζάχαρη άχνη και έξτρα για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα

Εκτέλεση

1
  • Βουτυρώνουμε δύο στρογγυλές φόρμες για κέικ διαμέτρου 20 εκ. Απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά τους λαδόκολλα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140 βαθμούς στον αέρα, λιώνουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα και το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί και αφήνουμε στην άκρη.
2
  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά, τους κρόκους, τις ζάχαρες, για 5΄μέχρι να διπλασιαστεί το μέγεθός τους. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι . Ρίχνουμε τον πουρέ κάστανο στη λιωμένη σοκολάτα και στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα αυτό στα αυγά. Σιγά σιγά προσθέτουμε το μείγμα αλευριού και ανακατεύουμε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
3
  • Μοιράζουμε τη ζύμη στα δύο σκεύη και αφήνουμε στην άκρη.
4
  • Καθαρίζουμε τον κάδο του μίξερ και ρίχνουμε τα ασπράδια, το αλάτι και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να φουσκώσει η μαρέγκα. Σιγά σιγά προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μία λεία και σφιχτή μαρέγκα. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι μοιράζουμε τη μαρέγκα στα δύο κέικ και την απλώνουμε ομοιόμορφα στην επιφάνειά τους. Ψήνουμε για 1 ώρα και 15’ μέχρι να βάζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο και να βγαίνει καθαρό. Μόλις ετοιμαστεί αφαιρούμε από το φούρνο και κρυώνουμε τελείως.
5
  • Όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τον πουρέ κάστανο και την άχνη ζάχαρη σε ένα μπολ και χτυπάμε με το σύρμα χειρός μέχρι να πήξει ελαφρά. Αφαιρούμε τα κέικ από τις φόρμες βάζουμε το ένα κέικ πάνω σε ένα πιάτο, στην επιφάνειά του ρίχνουμε τη μισή γέμιση, από πάνω τοποθετούμε το άλλο κέικ και από πάνω την άλλη γέμιση. Τρίβουμε λίγη σοκολάτα κουβερτούρα και σερβίρουμε.

Tip!

Το γλυκό αυτό σερβίρεται καλύτερα αμέσως, αλλά μπορούμε να το κρατήσουμε και μία-δύο μέρες στο ψυγείο.

Δες τα υλικά

Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών

Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!

Δημιουργία Online Cookbook

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού