Quiche lorraine (Κις Λόρεν) με τυριά
Μία πεντανόστιμη συνταγή για μία από τις πιο αγαπημένες, διεθνώς, αλμυρές τάρτες, πλούσια σε γεύση που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!
Με μια ματιά
ΜΕΡΙΔΕΣ
10
ΧΡΟΝΟΣ
50 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Μέτριο
Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με
Υλικά
Για την τάρτα
250 γρ.
αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ.
Βούτυρο NOYNOY, παγωμένο, κομμένο σε κύβους
60 ml
νερό
1
πρέζα αλάτι
1
κρόκο αυγού
Για τη γέμιση
8
φέτες μπέικον, κομμένες σε κυβάκια
1
κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
6
αυγά medium
400 ml
Κρεμά Γάλακτος NOYNOY, πλήρης
350 γρ.
NOYNOY Cheese Mix
1
πρέζα μοσχοκάρυδο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα
Για τη γέμιση
1
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι μαζί με το μπέικον και λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν τα κρεμμύδια και να ψηθεί το μπέικον.
Για τη βάση
2
- Τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας, με την μεγαλύτερη πλευρά να κοιτάζει προς το μέρος μας και το κόβουμε σε 3 κάθετα ίσα κομμάτια.
3
- Σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζουμε τα κρεμμύδια και το μπέικον μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη.
Για τη ζύμη
4
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και το Βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ. Φοράμε γάντια μιας χρήσης και, φορώντας γάντια μιας χρήσης, αρχίζουμε να τρίβουμε με τα χέρια μας το βούτυρο με το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα.
5
- Προσθέτουμε το νερό και τον 1 κρόκο και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι. Πλάθουμε το ζυμάρι σε σχήμα δίσκου, το τυλίγουμε με μία διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
6
- Μόλις περάσει η 1 ώρα παίρνουμε δυο λαδόκολλες, τις αλευρώνουμε και αρχίζουμε να ανοίγουμε τη ζύμη ανάμεσα σε αυτές με έναν πλάστη. Αν δούμε ότι κολλάει το ζυμάρι ρίχνουμε λίγο ακόμα αλεύρι.
7
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C στον αέρα.
8
- Αλευροβουτυρώνουμε μια στρογγυλή ταρτιέρα, διαμέτρου 28 εκ., με αποσπώμενη βάση και τοποθετούμε τη ζύμη από πάνω. Πατάμε καλά ώστε να κολλήσει η ζύμη στο σκεύος και τρυπάμε όλη την επιφάνεια του πάτου με ένα πιρούνι. Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C στον αέρα για 40-45 λεπτά. Αφού ψηθεί, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
9
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το Βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε την κρέμα σε 2 μπολ. Στο ένα μπολ προσθέτουμε τη μαύρη σοκολάτα και στο άλλο τη λευκή. Ανακατεύουμε καλά και τις δύο κρέμες μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, τα τυλίγουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στη άκρη να κρυώσουν.
Για τη γέμιση
10
- Στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε την Κρέμα Γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ. Την χτυπάμε με το σύρμα, μέχρι να γίνει μια ωραία σαντιγί και την αφήνουμε στη άκρη.
11
- Μοιράζουμε τη σαντιγί στα δύο μπολ με τις κρέμες. Με ένα σύρμα χειρός, ανακατεύουμε, μέχρι να αφρατέψουν και μεταφέρουμε την κάθε κρέμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Σύνθεση
12
- Τοποθετούμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας στο πιάτο σερβιρίσματος και πιέζοντας τη σακούλα ζαχαροπλαστικής, απλώνουμε το 1/3 της κρέμας ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα σφολιάτας.
Σύνθεση
13
- Πασπαλίζουμε τα μιλφέιγ διπλής σοκολάτας με ζάχαρη άχνη, κακάο και σερβίρουμε.
Tip!
Είναι σημαντικό να έχουν κρυώσει καλά τα φύλλα σφολιάτας πριν τοποθετηθεί πάνω η σοκολάτα για να μην λιώσει.
Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών
Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!