Ψητός σολομός με πουρέ γλυκοπατάτας
Ένας super γευστικός και ελαφρύς συνδυασμός.
Με μια ματιά
ΜΕΡΙΔΕΣ
4
ΧΡΟΝΟΣ
50 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Εύκολο
Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με
Υλικά
4
Φιλέτα σολομού χωρίς κόκκαλο με το δέρμα
6
Γλυκοπατάτες
50 ml.
Κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ Light
1 1/2κ.γ.
Ταχίνι
1 1/2κ.γ.
Μέλι
3 κλ.
Θυμάρι, μόνο τα φύλλα
Ελαιόλαδο
Χονδρό αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα
1
- Τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά μια κατσαρόλα με νερό. Μόλις βράσει καλά, αλατίζουμε και προσθέτουμε τα λιγκουίνι βράζοντας τα 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, ώστε να βγουν al dente.
2
- Κατόπιν, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, το αφήνουμε να ζεσταθεί και αφού ζεσταθεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
3
- Αμέσως μετά, ρίχνουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για ακόμα 1 λεπτό κι έπειτα, προσθέτουμε το μπούκοβο, την πάπρικα, το βασιλικό, τη λιαστή ντομάτα, την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ telia 3 %, τα λιγκουίνι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με μία τσιμπίδα, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Μόλις είναι έτοιμα, αφήνουμε τα ζυμαρικά στην άκρη.
4
- Στη συνέχεια, τοποθετούμε τα φιλέτα σολομού στον πάγκο εργασίας και με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε στο δέρμα κάθε φιλέτου σε 2-3 κάθετες γραμμές. Κατόπιν, λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα από όλες τις πλευρές.
5
- Ύστερα, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, τα φιλέτα σολομού και τα ψήνουμε πρώτα από την πλευρά της πέτσας πιέζοντας τα ελαφρώς με μία σπάτουλα. Συνεχίζουμε το ψήσιμο και από την άλλη πλευρά για άλλα 3-4 λεπτά και μόλις είναι έτοιμα, αποσύρουμε τα φιλέτα από το τηγάνι.
6
- Τέλος, σερβίρουμε το σολομό ζεστό με τα λιγκουίνι.
Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών
Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!