Profiterol
Γαλλικό γλυκό πολύ νόστιμο και με τη συγκεκριμένη συνταγή θα την αγαπήσετε πολύ περισσότερο.
Με μια ματιά
ΜΕΡΙΔΕΣ
4
ΧΡΟΝΟΣ
80 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Δύσκολο
Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ CHOUX:
140 ml
Γάλα ΝΟΥΝΟΥ Family πλήρες
150 γρ.
Νερό
150 γρ.
Βούτυρο NOYNOY
6 γρ.
Ζάχαρη κρυσταλλική
2 γρ.
Αλάτι
200 γρ
Αλεύρι
4-5
Αυγά
1
Αυγό για το άλειμμα
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
250 ml
Γάλα ΝΟΥΝΟΥ family πλήρες
250 ml
Κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ 35% λιπαρά
20 γρ.
Κορν φλάουερ
3
Κρόκους
20 γρ.
Κακάο
100 γρ.
Ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ.
Βανίλια εκχύλισμα
50 γρ.
Βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:
200 γρ.
Σοκολάτα κουβερτούρα πολύ ψιλοκομμένη
200 ml
Κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ 35% λιπαρά
Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα
ΓΙΑ ΤΑ CHOUX:
1
- Βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι το νερό, το βούτυρο και σε μετρια προς χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
2
- Μόλις λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς με την κουτάλα μέχρι το ζυμάρι να χάσει σχεδόν όλη την υγρασία για 5-6 λεπτά περίπου.
3
- Έπειτα αδειάζουμε τη ζύμη στον κάδο του μίξερ και με το σύρμα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να κρυώσει τελείως. Έπειτα ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Πρέπει το ζυμάρι να είναι αρκετά κολλώδες.
4
- Το αδειάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και κάνουμε με το μείγμα μικρές στρογγυλές μπουκλίτσες πάνω σε ένα ταψί του φούρνου με λαδόκολλα. Προσέχουμε να αφήνουμε λίγο κενό μεταξύ τους για να μη κολλήσουν.
5
- Αλείφουμε με ένα κρόκο διαλυμένο σε νερό το κάθε σουδάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25. Καλό θα ήταν να βάλουμε στην πόρτα του φούρνου λίγο χαρτί κουζίνας ώστε να μείνει ελάχιστα χιλιοστά ο φούρνος ανοιχτός.
6
- Μόλις ψηθούν κλείνουμε τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά μέσα σε αυτόν.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
7
- Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα, το γάλα, τη κρέμα γάλακτος και τη μισή ζάχαρη και τη βάζουμε πάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση.
8
- Σ ένα μπολ βάζουμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη, τη βανίλια, το κορνφλάουερ, το κακάο και χτυπάμε με το σύρμα χειρός μέχρι να αφρατέψει λίγο το μείγμα.
9
- Έπειτα μόλις βράσει το γάλα και η κρέμα γάλακτος με μια κουτάλα ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας συνέχεια. Μόλις πάρουν θερμοκρασία τα αυγά αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο του μπολ μέσα στη κατσαρόλα και ανακατεύοντας συνεχώς, σιγοβράζουμε την κρέμα μέχρι να πήξει.
10
- Μόλις πήξει βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύουμε και αδειάζουμε τη κρέμα σε ένα βαθύ μπολ, καλύπτουμε με διαφανής μεμβράνη η οποία ακουμπάει πάνω στην κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:
11
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την κουβερτούρα σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και τα λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 700W για 2 λεπτά περίπου.
ΣΥΝΘΕΣΗ ΓΛΥΚΟΥ:
12
- Με ένα μικρό μαχαιράκι κάνουμε μικρές τρύπες κάτω από τα choux, αδειάζουμε την κρέμα σοκολάτας σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τα choux. Τα σερβίρουμε σε πιάτο και από πάνω περιχύνουμε την λιωμένη σοκολάτα.
Tip!
Όσα περισσότερα υγρά πάρει η ζύμη των choux τόσο καλύτερα είναι. ΠΟΛΥ βασικό, τα choux πρέπει να κρυώσουν μέσα στο φούρνο για να ξεραθούν τελείως!
Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών
Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!