play

Pizza με κρέμα παρμεζάνας με ζαμπόν & μπέικον

Μια εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή για πίτσα που θα αγαπήσετε!

Με μια ματιά

ΜΕΡΙΔΕΣ
6
ΧΡΟΝΟΣ
55 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Εύκολο

Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με

Στιγμή που ανήκει η συνταγή

Υλικά

Υλικά για τη ζύμη:

600 γρ.

Αλεύρι, σκληρό

1 κ.γ.

Zάχαρη, κρυσταλλική

1

Φακελάκι μαγιά

2 κ.γ.

Αλάτι

360 ml

 Νερό

2 κ.σ.

Ελαιόλαδο & έξτρα για το άλειμμα του σκεύους

Υλικά για τη σάλτσα:

360 ml

Κρέμα Γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ

100 γρ.

Παρμεζάνα, τριμμένη

1 κ.γ.

Πελτέ ντομάτας

1/2 κ.γ.

Πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή

Αλάτι & Πιπέρι

Υλικά για την πίτσα:

Ζαμπόν

Μπέικον

Τυρί Gouda ΝΟΥΝΟΥ τριμμένο

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα

Εκτέλεση για τη ζύμη της πίτσας:

1
  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το νερό και ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα για 5 λεπτά να φουσκώσει.
2
  • Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το αλεύρι με το λάδι και το αλάτι.
3
  • Αδειάζουμε μέσα στον κάδο και το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε με το γάντζο σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει μία μαλακή και ομογενοποιημένη ζύμη..
4
  • Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, το σκεπάζουμε με διαφανής μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει για μία με μιάμιση ώρα.
5
  • Μόλις φουσκώσει το ζυμάρι το χωρίζουμε σε 6 ίσα μέρη, τα κάνουμε μπαλάκια και σε μία αλευρωμένη επιφάνεια τα ανοίγουμε σε στρογγυλό σχήμα με ένα πλάστη.

Εκτέλεση για τη σάλτσα:

6
  • Βάζουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από την παρμεζάνα και τα αφήνουμε μέχρι να πάρουν βράση. Μόλις βράσουν, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.

Σύνθεση πίτσας

7
  • Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Στη συνέχεια τοποθετούμε τη ζύμη που έχουμε ανοίξει με τον πλάστη και την αφήνουμε να τηγανιστεί μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
8
  • Μόλις χρυσαφίσει η μία πλευρά, γυρνάμε τη ζύμη από την άλλη πλευρά, παίρνουμε κουταλιές από τη σάλτσα και τις απλώνουμε στην επιφάνεια της, προσθέτουμε το ζαμπόν, το μπέικον και τελειώνουμε με τυρί. Μόλις το τυρί λιώσει εντελώς, αποσύρουμε από τη τηγάνι.
9
  • Θα επαναλάβουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα μέρη της ζύμης.
10
  • Σερβίρουμε ζεστές.

Tip!

Στη ζύμη χρησιμοποιούμε ζεστό νερό το χειμώνα και νερό σε θερμοκρασία δωματίου το καλοκαίρι.

Δες τα υλικά

Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών

Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!

Δημιουργία Online Cookbook

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού