Πίτσα Καρμπονάρα
Όλοι έχουμε συνηθίσει τις κλασσικές πίτσες. Ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε κάτι καινούργιο και νόστιμο που θα σας κάνει να μην ξανά παραγγείλετε απέξω.
Με μια ματιά
ΜΕΡΙΔΕΣ
6
ΧΡΟΝΟΣ
25 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Εύκολο
Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με
Υλικά
1
Έτοιμη ζύμη πίτσας
100 γρ.
Βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ και έξτρα για το βουτύρωμα του ταψιού
1
Μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250 ml
Κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ 35% Λιπαρά
1
Κρόκο αυγού
5
Φέτες ζαμπόν
5
Φέτες μπέικον
100 γρ.
Τριμμένη GOUDA ΝΟΥΝΟΥ
100 γρ.
Τυρί φέτα σπασμένη σε κομμάτια
150 γρ.
Αλάτι & Πιπέρι
50 γρ.
Μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα
1
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και το κρεμμύδι και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 1’-2’ έπειτα ρίχνουμε την κρέμα και βράζουμε μέχρι να δέσει. Μόλις ετοιμαστεί, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη.
2
- Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί του φούρνου 35×25 και απλώνουμε τη ζύμη της πίτσας πάνω σε αυτό. Αν θέλουμε μπορούμε να δημιουργήσουμε και τοιχώματα στη ζύμη.
3
- Ρίχνουμε από πάνω τον κρόκο αυγού και με ένα κουτάλι το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της ζύμης.
4
- Από πάνω ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τοποθετούμε ομοιόμορφα το ζαμπόν και το μπέικον, πασπαλίζουμε με τα τυριά ώστε να πάνε παντού.
5
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς στον αέρα για 20’-25’. Μόλις ετοιμαστεί τη βγάζουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.
Tip!
Την ίδια διαδικασία μπορείτε να ακολουθήσετε, κάνοντας ατομικές πίτσες, απλά στην αρχή θα χωρίσετε τη ζύμη σε μερίδες. Αντί για φέτα επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παρμεζάνα.
Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών
Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!