Πίτα σφολιάτα με κιμά, τυριά & bacon
Μια γευστική και αρωματική πίτα για το γιορτινό τραπέζι.
Με μια ματιά
ΜΕΡΙΔΕΣ
6
ΧΡΟΝΟΣ
75 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Εύκολο
Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με
Υλικά
Υλικά για την πίτα:
1
Πακέτο φύλλο σφολιάτας
500 γρ.
Μοσχαρίσιο κιμά
1
Μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκ.
Σκόρδο, ψιλοκομμένη
1
Μέτριο καρότο, τριμμένο
120 γρ.
Μπέικον, κομμένο σε κάθετες φέτες
150 γρ.
Τυρί gouda NOYNOY, τριμμένο
4 κλ.
Θυμάρι, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένο
3 κλ.
Δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένο
2
Κόκκους μπαχάρι
1 κ.σ.
Πελτέ ντομάτας
100 ml.
Κόκκινο κρασί
800 γρ.
Ντομάτα κονκασέ
220 ml.
Νερό
1
Κρόκο αυγού
Λιναρόσπορος, για το πασπάλισμα
Ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι
Υλικά για τη μπεσαμέλ:
200 γρ.
ΝΟΥΝΟΥ εβαπορέ Γεύσεις Σπιτικές
300 ml.
Νερό
30 γρ.
Βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ
30 γρ.
Αλεύρι γ.ο.χ.
Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα
Εκτέλεση για τον κιμά:
1
- Βάζουμε μία βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να κάψει. Ρίχνουμε μέσα λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά. Με τη βοήθεια ενός σύρματος χειρός ανακατεύουμε συνέχεια τον κιμά μέχρι να πάρει ένα σκούρο χρώμα. Μόλις είναι έτοιμος τον μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τον αφήνουμε στην άκρη.
2
- Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το μπέικον, το σκόρδο, το καρότο και το κρεμμύδι μέχρι να καραμελώσουν. Έπειτα ρίχνουμε μέσα τον κιμά, τον πελτέ, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το μπαχάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα.
3
- Σβήνουμε με κρασί και περιμένουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί. Προσθέτουμε το νερό, τη ντομάτα κονκασέ, αλατοπιπερώνουμε και σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Μόλις είναι έτοιμος τον αφήνουμε στην άκρη.
Εκτέλεση για τη μπεσαμέλ
4
- Βάζουμε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ και το αφήνουμε μέχρι να λιώσει. Έπειτα ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και με τη βοήθεια ενός σύρματος χειρός ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να μαγειρευτεί το αλεύρι.
5
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το ΝΟΥΝΟΥ εβαπορέ Γεύσεις Σπιτικές σε δόσεις ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα ώστε να μη σβολιάσει. Ρίχνουμε το νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
6
- Αδειάζουμε τη μπεσαμέλ στην κατσαρόλα με τον κιμά, προσθέτουμε το τυρί gouda ΝΟΥΝΟΥ και ανακατεύουμε.
7
- Παίρνουμε ένα ορθογώνιο πυρέξ 35×25, το λαδώνουμε και τοποθετούμε ένα φύλλο σφολιάτας στον πάτο του. Αδειάζουμε τη γέμιση μέσα στο πυρέξ και την απλώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι αφήνοντας 2 εκ. κενό περιμετρικά. Από πάνω τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας κλείνοντας καλά τις άκρες του.
8
- Αλείφουμε την επιφάνεια του φύλλου της πίτας με έναν κρόκο αυγού τον οποίο τον έχουμε διαλύσει με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με λιναρόσπορο.
9
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 25-30 λεπτά.
10
- Αφαιρούμε από το φούρνο, κόβουμε και σερβίρουμε ζεστή.
Tip!
Η γέμιση πρέπει να έχει κρυώσει πριν την αδειάσουμε στο πυρέξ με τα φύλλα σφολιάτας
Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών
Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!