Πεϊνιρλί με ζαμπόν και μπέικον
Και ποιος δε θέλει να μάθει να φτιάχνει τα δικά του πεϊνιρλί!
Με μια ματιά
ΜΕΡΙΔΕΣ
1
ΧΡΟΝΟΣ
90 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Μέτριο
Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με
Στιγμή που ανήκει η συνταγή
Υλικά
500 γρ.
αλεύρι σκληρό
9 γρ.
ξερή μαγιά
25 γρ.
ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ.
αλάτι
140 γρ.
βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ σε θερμοκρασία δωματίου
240 ml.
γάλα NOYNOY Family πλήρες 3,6% λιπαρά , χλιαρό
80 γρ.
νερό χλιαρό
1
αυγό για το άλειμμα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
3
ντομάτες
2 κ.σ.
ρίγανη ξερή
1 κ.σ.
βασιλικό ξερό ή 10 φύλλα φρέσκο βασιλικό
1/2 κ.γ.
γλυκάνισο τριμμένο
1/2 κ.γ.
ζάχαρη κρυσταλλική
3 κ.σ.
ελαιόλαδο
2 κ.σ.
φρυγανιά, τριμμένη
Αλάτι & Πιπέρι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:
Ζαμπόν σε φέτες
Μπέικον σε φέτες
Τυρί Gouda NOYNOY τριμμένο
Αυγά
Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα
Εκτέλεση για τη σάλτσα:
1
- Ξεσποριάζουμε τις ντομάτες και τις ρίχνουμε στο μπλέντερ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτα. Μόλις ετοιμαστεί την αδειάζουμε σε ένα μπολ και την αφήνουμε στην άκρη.
Εκτέλεση για τα πεϊνιρλί:
2
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ρίχνουμε το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ και ανακατεύουμε με το γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό.
3
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
4
- Αδειάζουμε το μείγμα από το μπολ στη ζύμη και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα για 4 λεπτά. Ανεβάζουμε την ταχύτητα στο μέτριο και ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.
5
- Λαδώνουμε ελαφρά ένα μπολ και βάζουμε τη ζύμη, σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα και 30 λεπτά.
6
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη, αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας μας και με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε το κάθε ζυμάρι σε οβάλ σχήμα πάχους 3χιλ.
7
- Πιάνουμε το ζυμάρι από τα άκρα και το μεταφέρουμε σε ένα ταψί του φούρνου που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Απαλά τραβάμε τις άκρες του ζυμαριού για να το μακρύνουμε λίγο.
8
- Βάζουμε επάνω από κάθε ζυμάρι τη σάλτσα και τα υλικά για την επικάλυψη αφήνοντας 2,5 εκ. κενό από τις άκρες. Γυρίζουμε τη ζύμη που περίσσεψε στα πλάγια, πάνω από τη γέμιση ώστε να δημιουργήσουμε μια φωλιά και τσιμπάμε τις άκρες ώστε να κολλήσουν.
9
- Καλύπτουμε τα πεϊνιρλί με μεμβράνη και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά.
10
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς πάνω κάτω αντίσταση. Αλείφουμε τα πεϊνιρλί με αυγό και ψήνουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει το ζυμάρι.
11
- Αν θέλουμε να βάλουμε αυγό στη γέμιση το σπάμε πάνω από το πεϊνιρλί 5 λεπτά προτού είναι έτοιμα.
12
- Σερβίρουμε ζεστά κατευθείαν από το φούρνο.
Tip!
Μπορείτε να βάλετε ξερή ρίγανη μέσα στην ζύμη καθώς την ζυμώνετε, για να έχετε ένα καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα.
Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών
Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!