Πάβλοβα με φρούτα του δάσους & μους φυστικοβούτυρο

Με μια ματιά

ΜΕΡΙΔΕΣ
8
ΧΡΟΝΟΣ
15 λεπτά προετοιμασία, 2 ώρες & 20 λεπτά εκτέλεση λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Εύκολο

Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με

Στιγμή που ανήκει η συνταγή

Υλικά

Για τη μαρέγκα

160 γρ.

ασπράδια αυγών

¼ κ.γ.

αλάτι

1 κ.γ.

ξύδι από λευκό κρασί

225 γρ.

ζάχαρη κρυσταλλική

1 κ.σ.

κορν φλάουρ

1 κ.γ.

εκχύλισμα βανίλιας

Για τη σαντιγί

400 ml.

Κρέμα Γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης, παγωμένη

2 κ.σ.

ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη

Για τη μους φυστικοβούτυρο, τη σοκολάτα & το σερβίρισμα

660 ml

Κρέμα Γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης

350 γρ.

φυστικοβούτυρο

100 γρ.

σοκολάτα, ψιλοκομμένη

50 γρ.

Βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ

Φρούτα του δάσους, Φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα

1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 120°C, στον αέρα.

2

Στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε τα ασπράδια, το αλάτι, το ξύδι και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα, μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει η μαρέγκα.

3

Προσθέτουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να έχουμε μια γυαλιστερή μαρέγκα.

4

Προσθέτουμε το κορν φλάουρ, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

5

Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί φούρνου. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας απλώνουμε τη μαρέγκα επάνω στο ταψί, δημιουργώντας ένα στεφάνι με τρύπα στη μέση.

6

Ψήνουμε τη μαρέγκα για 1 ½ – 2 ώρες, μέχρι να ξεραθεί τελείως. Σβήνουμε το φούρνο, ανοίγουμε ελάχιστα την πόρτα του φούρνου και αφήνουμε εκεί τη μαρέγκα να κρυώσει εντελώς.

7

Για τη μους φυστικοβούτυρο: Στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το σύρμα, μέχρι να δημιουργήσουμε μια ελαφριά σαντιγί.

8

Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και χτυπάμε μέχρι να σφίξει το μείγμα και αφήνουμε τη μους στην άκρη.

9

Σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο. Τα λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

10

Σερβίρουμε την πάβλοβα με τη μους φυστικοβούτυρο, τα φρούτα του δάσους, τα φύλλα δυόσμου, διακοσμώντας με τη σοκολάτα.

Tip!

Ανάλογα το φούρνο, μπορεί να πάρει περισσότερο ή λιγότερο για να ψηθεί η μαρέγκα. Σε περίπτωση που πάρει γρήγορα χρώμα η μαρέγκα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 100°C.

Δες τα υλικά

Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών

Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!

Δημιουργία Online Cookbook

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού