Παντζαροσαλάτα με χαρουποπαξιμάδια, πορτοκάλι & γιαούρτι

Σούπερ υγιεινή και εύκολη σαλάτα με εκπληκτικό άρωμα και γεύση

Με μια ματιά

ΜΕΡΙΔΕΣ
2
ΧΡΟΝΟΣ
35 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Εύκολο

Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με

Στιγμή που ανήκει η συνταγή

Υλικά

6

Μέτρια Παντζάρια, βρασμένα και κομμένα σε χοντρά κυβάκια

60 γρ

Σταφίδα λευκή (Σουλτανίνα)

4-5

Φύλλα baby σπανάκι

1 ½ κ.γ.

Σουσάμι

4

Χαρουποπαξίμαδα

100 γρ.

Γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ Στραγγιστό 6%

Φιλέτο πορτοκαλιού

1 κ.σ.

Ελαιόλαδο

50 ml

Μηλόξυδο

Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα

1
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τις σταφίδες μαζί με το μηλόξυδο και το αφήνουμε στην άκρη για 10-15 λεπτά. Μόλις περάσει ο χρόνος, στραγγίζουμε τις σταφίδες κρατώντας το ξύδι.
2
  • Παίρνουμε τα χαρουποπαξίμαδα, τα ρίχνουμε στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν εντελώς.
3
  • Σε ένα μπολ βάζουμε μέσα τα παντζάρια, το φιλέτο πορτοκαλιού, τις σταφίδες, το σουσάμι, το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
4
  • Έπειτα σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε τοΓιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ Στραγγιστό 6%, 3 κ.σ. από το μηλόξυδο που κρατήσαμε από τις σταφίδες, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
5
  • Τέλος, τοποθετούμε τη σαλάτα σε ένα πιάτο και στη συνέχεια ρίχνουμε τα θρυμματισμένα χαρουποπαξίμαδα, το baby σπανάκι και το γιαούρτι και σερβίρουμε.

Tip!

Βάζουμε τις σταφίδες να μουλιάσουν στο μυλόξυδο για να απορροφήσουν το ξύδι

Δες τα υλικά

Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών

Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!

Δημιουργία Online Cookbook

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού