Πανακότα με γιαούρτι και μέλι
Ελαφρύ γλυκό, ότι πρέπει για το καλοκαίρι.
Με μια ματιά
ΜΕΡΙΔΕΣ
6
ΧΡΟΝΟΣ
20 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Εύκολο
Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με
Υλικά
60 ml.
νερό
7 γρ.
ζελατίνες
450 γρ.
γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ Στραγγιστό 6%
240 ml.
γάλα NOYNOY Family πλήρες
240 ml.
Kρέμα γάλακτος NOYNOY πλήρης
80 γρ.
ζάχαρη κρυσταλλική
30 γρ.
χυμό λεμόνι
Για το σερβίρισμα:
Μέλι
Καρύδια
Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα
1
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το νερό με λίγο πάγο. Ρίχνουμε μέσα τις ζελατίνες και αφήνουμε να μαλακώσουν για 15 λεπτά.
2
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός, το γιαούρτι, και το μισό γάλα ΝΟΥΝΟΥ με τη μισή κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ.
3
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος NOΥNOY και το υπόλοιπο γάλα ΝΟΥΝΟΥ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε μέχρι να διαλυθεί.
4
- Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίχνουμε τις ζελατίνες αφού τις έχουμε στραγγίσει καλά.
5
- Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο μείγμα του γιαουρτιού. Προσθέτουμε το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
6
- Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και το αδειάζουμε μέσα σε ποτήρια στα οποία θα σερβίρουμε.
7
- Τα τοποθετούμε μέσα στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να σφίξει το γλυκό.
8
- Ξεφορμάρουμε τις πατακότες από τα ποτήρια και σερβίρουμε ρίχνοντας πάνω μέλι και καρύδια.
Tip!
Οταν ρίξουμε τις ζελατίνες στο μείγμα με το γάλα πρέπει να είναι ζεστό όχι καυτό γιατί υπάρχει κίνδυνος να καούν και να μην σφίξει το γλυκό.
Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών
Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!