play

Μουσακάς με κοκκινιστό μοσχάρι

Τρομερό φαγητό το οποίο γεμίζει τα κυριακάτικα τραπέζια μας! Ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε τον δικό μου μουσακά.

Με μια ματιά

ΜΕΡΙΔΕΣ
7
ΧΡΟΝΟΣ
40 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Μέτριο

Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με

Στιγμή που ανήκει η συνταγή

Υλικά

2

μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε οριζόντιες φέτες πάχους 3εκ.

1 κ.γ.

ρίγανη ξερή

3

πατάτες κομμένες σε κάθετες φέτες πάχους 2εκ.

Ελαιόλαδο

Αλάτι-πιπέρι

Για το ραγού:

5 κ.σ.

ελαιόλαδο

1

κιλό μοσχαρίσια σπάλα κομμένη σε κύβους 3*3εκ.

1

μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2

σκελίδες Σκόρδο ψιλοκομμένες

1

ξύλο κανέλας

1/4κγ.

γαρύφαλλο τριμμένο

1

δάφνη

400γρ.

ντομάτα κονκασέ

1

κύβο ζωμό μοσχαριού

Χλιαρό νερό, τόσο όσο να καλύπτει το κρέας & 3-4 εκατοστά πιο πάνω

Αλάτι και πιπέρι

Για την μπεσαμέλ:

500ml.

γάλα NOYNOY Family πλήρης

500ml.

Κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης

100γρ.

βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ

100γρ.

αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3

κρόκους

¼ κ.γ.

μοσχοκάρυδο τριμμένο

150γρ.

Gouda NOYNOY

Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα

Εκτέλεση για τα λαχανικά:

1
  • Λαδώνουμε ελαφρά ένα ορθογώνιο σκεύος 15*25εκ., τοποθετούμε ομοιόμορφα τις πατάτες τις όποιες έχουμε πασπαλίσει με ρίγανη, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 40 λεπτά.
2
  • Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τις μελιτζάνες και μόλις ετοιμαστούν  οι πατάτες τις τοποθετούμε ομοιόμορφα από πάνω τους. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20-25 λεπτά, μόλις ετοιμαστούν αφήνουμε στην άκρη.

Εκτέλεση για το ραγού:

3
  • Ζεσταίνουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε 5κ.σ. ελαιόλαδο και δίνουμε χρώμα στο κρέας από όλες τις πλευρές, ρίχνοντάς το σε δόσεις όμως. Μόλις ετοιμαστεί το κρέας ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να καραμελώσει ελαφρά, προσθέτουμε το σκόρδο τη κανέλα και το γαρύφαλλο, το θυμάρι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, τον κύβο, το νερό και τη δάφνη και σιγοβράζουμε για 2,5-3 ώρες μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας και τα υγρά του να έχουν γίνει μια παχύρευστη σάλτσα. Αφού λοιπόν ετοιμαστεί και το κρέας ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι το αδειάζουμε πάνω από τα λαχανικά μας.

Εκτέλεση για τη μπεσαμέλ:

4
  • Βάζουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ και ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην μας κολλήσει το αλεύρι στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα ΝΟΥΝΟΥ ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα χειρός για να μην κάνει σβόλους. Αφήνουμε να δέσει η μπεσαμέλ καλά και τη δοκιμάζουμε για να δούμε αν μας βγάζει γεύση αλευριού, σε αυτή τη περίπτωση συνεχίζουμε το μαγείρεμα.
5
  • Βγάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε τους κρόκους, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και το τυρί Gouda ΝΟΥΝΟΥ. Ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα και την αδειάζουμε πάνω από το ραγού.
6
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα μέχρι να πάει ωραίο χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει, έπειτα κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.

 

Δες τα υλικά

Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών

Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!

Δημιουργία Online Cookbook

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού