Mοσχάρι Wellington
Παραδοσιακό αγγλογαλλικό φαγητό. Είναι λίγο μπελαλίδικο αλλά αξίζει ο κόπος.
Με μια ματιά
ΜΕΡΙΔΕΣ
4
ΧΡΟΝΟΣ
30 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Δύσκολο
Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με
Υλικά
200 γρ.
Bούτυρο ΝΟΥΝΟΥ
1 κιλό
Μοσχάρι φιλέτο
5-6 κ.σ.
Ελαιόλαδο
3
κλωνάρια δεντρολίβανο
1
Κόκκινο κρεμμύδι
2
Σκελίδες σκόρδο
600 γρ.
Λευκά μανιτάρια
100 γρ.
Συκωτάκια κοτόπουλο καθαρισμένα
1 κ.σ.
Worcestershire sauce
50 γρ.
Τριμμένο ψωμί
500 γρ.
Φύλλο σφολιάτας
1
Μεγάλο αυγό
Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα
1
- Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, πασπαλίζουμε το φιλέτο από όλες τις πλευρές με ελαιόλαδο και αρκετό αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το φιλέτο με το μισό βούτυρο και ένα κλωνάρι δεντρολίβανο.
2
- Μαγειρεύουμε για 4’ δίνοντας του χρώμα από όλες τις πλευρές. Μόλις πάρει καλό χρώμα, το αφαιρούμε και το βάζουμε σε ένα πιάτο.
3
- Καθαρίζουμε το τηγάνι και το επιστρέφουμε σε χαμηλή φωτιά.
4
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι. Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, λίγο ελαιόλαδο , το υπόλοιπο δεντρολίβανο και μαγειρεύουμε για 15’, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να καραμελώσει.
5
- Προσθέτουμε τα συκωτάκια κοτόπουλο και τη Worcestershire sauce στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για ακόμα 5’.
6
- Αδειάζουμε όλο αυτό το μείγμα πάνω σε ένα μεγάλο ξύλο κοπής και αρχίζουμε να το ψιλοκόβουμε με ένα μεγάλο μαχαίρι.
7
- Αλατοπιπερώνουμε, και προσθέτουμε το τριμμένο ψωμί. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
8
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα & σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη σφολιάτα σε ορθογώνιο σχήμα 30×40εκ.
9
- Απλώνουμε το κρύο μείγμα μανιταριών στην επιφάνεια της σφολιάτας αφήνοντας 5 εκ. κενό από όλες τις πλευρές.Αλείφουμε με αυγό τις άκρες.
10
- Τοποθετούμε στην πλευρά του φύλλου που έχουμε πιο κοντά σε εμάς το φιλέτο και αρχίζουμε να το τυλίγουμε τσιμπώντας τις άκρες για να το κλείσουμε. Στις δύο πλάγιες πλευρές που προεξέχει η ζύμη, τις διπλώνουμε προς τα κάτω.
11
- Μεταφέρουμε το wellington σε ένα ταψί του φούρνου με λαδόκολλα και αλείφουμε όλη την επιφάνεια με αυγό. Ψήνουμε για 40’ . Μόλις ετοιμαστεί αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.
Tip!
Πριν το ψήσουμε θα μπορούσαμε να βάλουμε το wellington για 2 ώρες μέσα στο ψυγείο ώστε να ξεκουραστεί λίγο το κρέας και το φύλλο να γίνει πιο τραγανό.
Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών
Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!