Mοσχάρι Stroganoff
Παραδοσιακό ρώσικο φαγητό με πολλά αρώματα και φυσικά φοβερή γεύση.
Με μια ματιά
ΜΕΡΙΔΕΣ
3
ΧΡΟΝΟΣ
10 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Εύκολο
Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με
Υλικά
50 γρ.
Bούτυρο ΝΟΥΝΟΥ
20 ml
Ελαιόλαδο
1
κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
250 γρ.
Mανιτάρια κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
500 γρ
Μοσχαρίσια σπάλα κομμένη σε πλάγιες φέτες πάχους 3×3εκ.
100 ml
Κονιάκ
2
Αλάτι-Πιπέρι
500 ml
Χλιαρό νερό
1
Κύβο ζωμό μοσχάρι
1
Φύλλο δάφνης
1 κ.σ.
Μουστάρδα
250 ml
Κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης
1 κ.σ.
Ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα
Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα
1
- Ζεσταίνουμε το λάδι με το βούτυρο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για 7’-10’. Αφού μαγειρευτούν, τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.
2
- Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το μοσχάρι και σε δυνατή φωτιά του δίνουμε χρώμα και από τις δύο πλευρές. Αυτό θα μας πάρει περίπου 3’-5’.
3
- Προσθέτουμε το κονιάκ και περιμένουμε 1’ μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε το νερό, τον κύβο μοσχαριού, τη μουστάρδα, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι.
4
- Με μια κουτάλα ξύνουμε τον πάτο της κατσαρόλας ώστε να ξεκολλήσουμε τα μαύρα σημεία τα οποία θα μας δώσουν περισσότερη γεύση στη σάλτσα.
5
- Ρίχνουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια με τα κρεμμύδια και τα μαγειρεύουμε για άλλα 5’-7’.
6
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τον μαϊντανό και με το που πάρει μια καλή βράση, αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά. Σερβίρουμε κατευθείαν ζεστό.
Tip!
Το τηγάνι πρέπει να καίει πάρα πολύ όταν θα σοτάρουμε το κρέας μας. Στην αντίθετη περίπτωση αντί να πάρει χρώμα θα βράσει.
Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών
Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!