Μοσχάρι στη γάστρα με δαμάσκηνα

Με μια ματιά

ΜΕΡΙΔΕΣ
6
ΧΡΟΝΟΣ
10 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Εύκολο

Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με

Στιγμή που ανήκει η συνταγή

Υλικά

1 κιλό

μοσχαρίσια ελιά, κομμένη σε κύβους 7 Χ 7εκ

80 γρ.

βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, σε θερμοκρασία δωματίου

2

κρεμμύδια, κομμένα σε κάθετες φέτες

1

καρότο, κομμένο σε ροδέλες

1

πράσο, κομμένο σε ροδέλες

1 κ.γ.

πελτέ ντομάτας

100 γρ.

αποξηραμένα δαμάσκηνα

3

φύλλα δάφνης

100 ml

κόκκινο κρασί

600 ml

νερό, βραστό

Αλάτι & πιπέρι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα

1
  • Τοποθετούμε μία βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Μόλις κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ και το κρέας, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε πολύ καλά από όλες τις πλευρές μέχρι να αποκτήσει το μοσχάρι σκούρο χρυσαφί χρώμα.
2
  • Έπειτα, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το πράσο, το καρότο και τα φύλλα δάφνης, ανακατεύουμε ξανά και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια, αδειάζουμε τον πελτέ ντομάτας και τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό.
3
  • Ύστερα, σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και το νερό, αλατοπιπερώνουμε και αδειάζουμε το φαγητό σε 1 γάστρα.
4
  • Καπακώνουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 2 ώρες.
5
  • Μόλις περάσουν οι 2 ώρες, ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
6
  • Σερβίρουμε το μοσχαράκι ζεστό με πατάτες φούρνου ή με πιλάφι.

Tip!

TIP 1: Βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, για να μην καεί το τελευταίο. TIP 2: Ελέγχουμε το νερό κατά την διάρκεια του ψησίματος μήπως έχει εξατμιστεί.

Δες τα υλικά

Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών

Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!

Δημιουργία Online Cookbook

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού