Μακαρόνια με κιμά και γκούντα
Αγαπημένο φαγητό που με τη προσθήκη του τυριού και της κρέμας γάλακτος NOYNOY γίνεται ακόμα πιο νόστιμο.
Με μια ματιά
ΜΕΡΙΔΕΣ
6
ΧΡΟΝΟΣ
60 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Εύκολο
Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με
Υλικά
Υλικά για τα κανελόνια
1
πακέτο σπαγγέτι
5-6 κ.σ.
Ελαιόλαδο
600 γρ.
μοσχαρίσιο κιμά
400 γρ.
χοιρινό κιμά
1
μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκ.
σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 ½ κ.σ.
πελτέ ντομάτας
200 ml.
κόκκινο κρασί
¼ κ.γ.
κανέλα, τριμμένη
¼ κ.γ.
θυμάρι
¼ κ.γ.
γαρύφαλλο, τριμμένο
1
φύλλο δάφνης
400 γρ.
ντομάτα τριμμένη
300 ml.
χλιαρό νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
200 ml.
κρέμα Γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης
150 γρ.
Gouda ΝΟΥΝΟΥ τριμμένο
Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα
1
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αρκετό αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
2
- Τα σουρώνουμε και κρατάμε το νερό.
3
- Ζεσταίνουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τους κιμάδες μέχρι να ασπρίσουν ανακατεύοντας τους με μία ξύλινη κουτάλα. Σε περίπτωση που δεν έχουμε μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε τους κιμάδες σε δόσεις και κάθε δόση που ετοιμάζεται την αδειάζουμε σε ένα μπολ.
4
- Μόλις ετοιμαστεί αφαιρούμε τον κιμά από την κατσαρόλα και τον αδειάζουμε σε ένα μπολ.
5
- Στην ίδια κατσαρόλα, συμπληρώνουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμη και ρίχνουμε το κρεμμύδι, σοτάρουμε για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να καραμελώσει ελαφρώς, προσθέτουμε το σκόρδο, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το θυμάρι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά, τον πελτέ ντομάτας και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά.
6
- Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τη ντομάτα, το νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών και τη δάφνη και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά μέχρι να καραμελώσει ο κιμάς και τα υγρά του να έχουν γίνει μια παχύρευστη σάλτσα. Αφού λοιπόν ετοιμαστεί και ο κιμάς ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5-6 λεπτά.
7
- Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το τυρί, ανακατεύουμε και αδειάζουμε πάνω από τα μακαρόνια.
Tip!
Προσοχή στο σοτάρισμα του κιμά να μην το βάλουμε όλο μαζί στην κατσαρόλα γιατί θα βράσει αντί να σοταριστεί
Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών
Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!