Mac & Cheese

Ένα τυρένιο φαγητό που θα σας λύσει τα χέρια όταν δεν έχετε τι να μαγειρέψετε

Με μια ματιά

ΜΕΡΙΔΕΣ
4
ΧΡΟΝΟΣ
45 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Εύκολο

Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με

Στιγμή που ανήκει η συνταγή

Υλικά

150 γρ.

Βούτυρο NOYNOY

100 γρ

Αλεύρι

500ml

Γάλα NOYNOY Family πλήρες

500ml

Κρέμα γάλακτος NOYNOY Πλήρης

1 ½ κγ

Πάστα ντομάτας

1 κσ

Αγγλική μουστάρδα

200γρ

Τριμμένο τυρί NOYNOY Cheese mix

100γρ.

Γραβιέρα τριμμένη

10

Κλωνάρια θυμάρι (μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα)

2

Φύλλα δάφνης

1γρ

Worcestershire sauce

1/4 κγ

Μοσχοκάρυδο τριμμένο

500 γρ

Macaroni

Αλάτι & Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα

1
  • Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Σουρώνουμε και τα πασπαλίζουμε με λίγο λάδι για να μη κολλήσουν.
2
  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα, τη κρέμα γάλακτος και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης και σκεπάζουμε με μια μεμβράνη.
3
  • Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και το λιώνουμε σε μέτρια φωτιά. Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι και με το σύρμα χειρός ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε την πάστα ντομάτας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
4
  • Μόλις μαγειρευτεί η πάστα ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα, ανακατεύοντας γρήγορα για να μη σβολιάσει η μπεσαμέλ. Μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να δέσει και αποσύρουμε απ’ τη φωτιά.
5
  • Τέλος, ρίχνουμε μέσα στη μπεσαμέλ τα τυριά, τη μουστάρδα, το θυμάρι, το μοσχοκάρυδο, τη Worcestershire sauce και τα μακαρόνια.
6
  • Αδειάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Tip!

Τα τυριά τα βγάζουμε εκτός φωτιάς στη μπεσαμέλ για να μη βγάλουν λάδια και μας χαλάσει την υφή της μπεσαμέλ

Δες τα υλικά

Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών

Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!

Δημιουργία Online Cookbook

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού