Mac & Cheese
Ένα τυρένιο φαγητό που θα σας λύσει τα χέρια όταν δεν έχετε τι να μαγειρέψετε
Με μια ματιά
ΜΕΡΙΔΕΣ
4
ΧΡΟΝΟΣ
45 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Εύκολο
Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με
Υλικά
150 γρ.
Βούτυρο NOYNOY
100 γρ
Αλεύρι
500ml
Γάλα NOYNOY Family πλήρες
500ml
Κρέμα γάλακτος NOYNOY Πλήρης
1 ½ κγ
Πάστα ντομάτας
1 κσ
Αγγλική μουστάρδα
200γρ
Τριμμένο τυρί NOYNOY Cheese mix
100γρ.
Γραβιέρα τριμμένη
10
Κλωνάρια θυμάρι (μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα)
2
Φύλλα δάφνης
1γρ
Worcestershire sauce
1/4 κγ
Μοσχοκάρυδο τριμμένο
500 γρ
Macaroni
Αλάτι & Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα
1
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Σουρώνουμε και τα πασπαλίζουμε με λίγο λάδι για να μη κολλήσουν.
2
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα, τη κρέμα γάλακτος και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης και σκεπάζουμε με μια μεμβράνη.
3
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και το λιώνουμε σε μέτρια φωτιά. Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι και με το σύρμα χειρός ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε την πάστα ντομάτας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
4
- Μόλις μαγειρευτεί η πάστα ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα, ανακατεύοντας γρήγορα για να μη σβολιάσει η μπεσαμέλ. Μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να δέσει και αποσύρουμε απ’ τη φωτιά.
5
- Τέλος, ρίχνουμε μέσα στη μπεσαμέλ τα τυριά, τη μουστάρδα, το θυμάρι, το μοσχοκάρυδο, τη Worcestershire sauce και τα μακαρόνια.
6
- Αδειάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Tip!
Τα τυριά τα βγάζουμε εκτός φωτιάς στη μπεσαμέλ για να μη βγάλουν λάδια και μας χαλάσει την υφή της μπεσαμέλ
Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών
Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!