play

Λαχανοντολμάδες

«Μαμαδίστικο» φαγητό για οποιαδήποτε μέρα μέσα στην εβδομάδα!

Με μια ματιά

ΜΕΡΙΔΕΣ
6
ΧΡΟΝΟΣ
20 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Μέτριο

Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με

Στιγμή που ανήκει η συνταγή

Υλικά

500 γρ.

Kιμά μοσχαρίσιο

500 γρ.

Κιμά χοιρινό

 

250 γρ.

Ρύζι νυχάκι

1

Μεγάλο Λάχανο

1

Καρότο τριμμένο

1

Κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές καθαρές φέτες

2

Κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

1 σκ.

Σκόρδο ψιλοκομμένο

1/4 κ.γ.

Σπόρους κόλιανδρου

2 κ.σ.

Ψιλοκομμένο μαϊντανό

4 κ.σ.

Άνηθο ψιλοκομμένο

Αλάτι & πιπέρι

50 γρ.

Βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ

50 γρ.

Έξτρα βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ λιωμένο για τον κιμά

200 ml.

Ελαιόλαδο

1

Κύβο ζωμό κοτόπουλου

1-1,5 ltr.

Χλιαρό νερό

200 ml

Κρέμα Γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης

2

Αυγά

1-2

Λεμόνια, τον χυμό τους

1 κ.σ.

Κορν φλάουρ

Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα

1
  • Γεμίζουμε με αρκετό αλατισμένο νερό μια κατσαρόλα και τη βάζουμε σε δυνατή φωτιά, μόλις βράσει ρίχνουμε το λάχανο και το βράζουμε ολόκληρο για 10-12 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Μόλις ετοιμαστεί το βάζουμε σε ένα πιάτο και το αφήνουμε να κρυώσει.
2
  • Βάζουμε ένα τηγανάκι σε μέτρια προς  χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, το κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο και τους σπόρους κόλιανδρου.
3
  • Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν τα λαχανικά. Στη συνέχεια τα αδειάζουμε στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια πάστα.
4
  • Μόλις ετοιμαστεί το μείγμα το αδειάζουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
5
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τους κιμάδες, το ρύζι, το λιωμένο βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον άνηθο, το μαϊντανό, την πάστα λαχανικών, αλάτι και πιπέρι. Πλάθουμε καλά με τα χέρια μας και αφήνουμε στην άκρη.
6
  • Παίρνουμε το λάχανο και βγάζουμε τα 4 πρώτα μεγάλα φύλλα και τα τοποθετούμε στον πάτο μιας βαθιάς κατσαρόλας.
7
  • Στη συνέχεια παίρνουμε άλλο ένα φύλλο λάχανου, κόβουμε το κοτσάνι του κάτω-κάτω, παίρνουμε μια μικρή ποσότητα κιμά και τη βάζουμε στο κάτω μέρους του φύλλου.
8
  • Τυλίγουμε τα πλάγια του φύλλου προς τα μέσα και στη συνέχεια τυλίγουμε σε ρολό, μόλις ετοιμάσουμε το λαχανοντολμά τον τοποθετούμε μέσα στην κατσαρόλα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο κιμάς.
9
  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα νερό μέχρι να καλύψει τους λαχανοντολμάδες. Έπειτα προσθέτουμε μέσα το ελαιόλαδο και τον ζωμό κοτόπουλου και τοποθετούμε ένα πιάτο από πάνω ώστε να παραμείνουν μέσα στο νερό οι λαχανοντολμάδες. Τέλος, κλείνουμε με το καπάκι της κατσαρόλας.
10
  • Βράζουμε για 50-60 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι λαχανοντολμάδες.
11
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα χειρός τα αυγά, το χυμό λεμονιού, το κορν φλάουρ και την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ.
12
  • Με μία κουτάλα ρίχνουμε σιγά-σιγά ζουμί από το βράσιμο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πάρουν θερμοκρασία τα αυγά.
13
  • Ρίχνουμε το μείγμα αυγού μέσα στην κατσαρόλα, την κουνάμε λίγο για να ανακατευτεί και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ακόμα. Τα σερβίρουμε ζεστά.

Tip!

Όταν είναι ωμό το λάχανο, μπορούμε να αφαιρέσουμε το κοτσάνι κατευθείαν κόβοντας το με ένα μαχαίρι.

Δες τα υλικά

Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών

Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!

Δημιουργία Online Cookbook

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού