Κρέμα Σοκολάτας με Φράουλες και Σπιτικά Μπισκότα
Ένα γλυκό που θα λατρέψετε από την πρώτη κουταλιά!
Με μια ματιά
Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:
Ζάχαρη κρυσταλλική
Κορν φλάουρ
Κακάο
Αλάτι
Κρόκους από μεγάλα αυγά
Γάλα ΝΟΥΝΟΥ Family πλήρες
Κρέμα Γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ 35% λιπαρά
Βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ
Βανίλια εκχύλισμα
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ:
Ζάχαρη κρυσταλλική
Βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ μαλακωμένο
Μεγάλο αυγό
Βανίλια εκχύλισμα
Μπέικιν Πάουντερ
Αλάτι
Αλεύρι γοχ
Φράουλες κομμένες τέταρτα
Άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
- Σε ένα κατσαρολάκι χτυπάμε με το σύρμα χειρός τη ζάχαρη, το κακάο, το κορν φλάουρ, το αλάτι, τους κρόκους, προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, ώστε να μην κάνει το μείγμα σβόλους
- Βάζουμε την κατσαρόλα πάνω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς, σιγοβράζουμε για 4-7’ μέχρι να πήξει.
- Όταν ετοιμαστεί βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και τη βανίλια, ανακατεύουμε ξανά και αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά, αφού την έχουμε καλύψει με μεμβράνη η οποία ακουμπάει πάνω στην κρέμα
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα.
- Στον κάδο του μίξερ αναμειγνύουμε τη ζάχαρη , με το βούτυρο και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό και μόλις ομογενοποιηθεί προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι, το αλέυρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ.
- Βάζουμε μια λαδόκολλα πάνω σε δύο ταψιά του φούρνου, και με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε κουταλιές από τη ζύμη και τις τοποθετούμε πάνω στα ταψιά, προσέχουμε να αφήσουμε 2 εκ απόσταση μεταξύ τους. Επίσης κοιτάμε να είναι όσο στρογγυλά γίνεται τα μπισκότα μας.
- Τα ψήνουμε για 10-12’ μέχρι να χρυσαφίσουν. Μόλις ετοιμαστούν τα αφήνουμε να κρυώσουν εκτός φούρνου.
ΣΥΝΘΕΣΗ ΓΛΥΚΟΥ:
Σε ένα ποτήρι ρίχνουμε λίγη από την κρέμα, από πάνω κομμένες φράουλες, καλύπτουμε πάλι με κρέμα και από πάνω τοποθετούμε 2-3 μπισκοτάκια. Τέλος σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη.
Tip!
Ανακατεύουμε συνεχώς την κρέμα για να μην μας σβολιάσει, αν θέλετε να την κάνετε λευκή, απλά αντικαταστήστε το κακάο με κορν φλάουρ!
Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών
Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!