Κοτόπουλο Σκεπαστό με Τραγανή Ζύμη
Μια συνταγή διαφορετική για να σπάσουμε τη μονοτονία του καθημερινού μας φαγητού. Θα μυρίσει όλο το σπίτι χωριό.
Με μια ματιά
Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με
Υλικά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Πιπέρι
Ρίγανη ξερή
Αλάτι
Αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
Βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια
Γάλα ΝΟΥΝΟΥ Family πλήρες
Ξύδι από λευκό κρασί
Αυγό χτυπημένο για άλειμμα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ:
Στήθη κοτόπουλο χωρίς δέρμα και κόκκαλο
Ελαιόλαδο
Σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Μέτρια καρότα ή 1 μεγάλο κομμένο σε κύβους 5*5χιλ.
Μανιτάρια κομμένα σε φέτες
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Κρασί λευκό
Κύβο ζωμό κότας
Νερό
Κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ 35% λιπαρά
Αλάτι & Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα
- Bάζουμε στο πολυμίξερ με τα μαχαίρια το αλεύρι με το βούτυρο, μόλις το μείγμα αρχίζει και μοιάζει με ψίχουλα σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, τα αυγά, το γάλα, το ξύδι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα μαλακό ζυμάρι. Αδειάζουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
- Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το καρότο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.
- Έπειτα προσθέτουμε τα στήθη κοτόπουλου που τα έχουμε κόψει σε μπουκιές, σοτάρουμε και το κοτόπουλο ανακατεύοντας με μια κουτάλα και μόλις πάρει λίγο χρώμα προσθέτουμε το κρασί.
- Με το που βράσει το φαγητό μας και εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε το νερό, τη κρέμα και τον κύβο, ανακατεύουμε καλά με την κουτάλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό και σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το κρέας.
- Αδειάζουμε το φαγητό σε ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος, από πάνω ρίχνουμε κουταλιές από τη ζύμη και την απλώνουμε έτσι ώστε να καλύψει σχεδόν όλη την επιφάνεια του σκεύους.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 40-50 λεπτά. Μόλις ετοιμαστεί το φαγητό το αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και σερβίρουμε.
Tip!
Η ζύμη μπορεί να γίνει και με τα χέρια μας. ΠΡΟΣΟΧΗ πρέπει να φοράμε γάντια μίας χρήσης για να μη μαλακώσει το βούτυρο όσο ζυμώνουμε. Επίσης, πολύ βασικό το βούτυρο πρέπει να είναι παγωμένο.
Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών
Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!