Κοτόπουλο ΠΙΡΙ-ΠΙΡΙ
Με προέλευση την Αφρική, το όνομα της συνταγής προκύπτει από την καυτερή πιπεριά πίρι-πίρι και αναμένεται να σας ενθουσιάσει!
Με μια ματιά
Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με
Υλικά
κοτόπουλο ολόκληρο, κομμένο πεταλούδα
πιπεριά Φλωρίνης, ξεσποριασμένη και κομμένη σε χοντρά κομμάτια
κρεμμύδι μεγάλο, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
σκόρδο
πάπρικα γλυκιά
πιπερίτσα καυτερή (προαιρετικά)
ξύδι από κόκκινο κρασί
βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, σε θερμοκρασία δωματίου
Ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι
¼ μάτσο μαϊντανό
Αλάτι & πιπέρι
ΣΑΛΑΤΑ COLESLAW
λάχανο λευκό, κομμένο σε λεπτές φέτες
λάχανο κόκκινο, κομμένο σε λεπτές φέτες
Γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ Στραγγιστό 6%
κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
Αλάτι & πιπέρι
μήλο πράσινο, κομμένο σε κυβάκια
μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα
- Ζητάμε από το χασάπη μας να μας κόψει το κοτόπουλο πεταλούδα.
- Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο σε ένα μπλεντεράκι και τα χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Αλείφουμε το κοτόπουλο με τη μαρινάδα και από τις 2 πλευρές, το βάζουμε σε ένα ταψάκι το σκεπάζουμε με μία διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο από 6 ώρες έως 1 μέρα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΑΛΑΤΑΣ COLESLAW
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, πιέζουμε με τα χέρια μας τα λαχανικά ώστε να βγάλουν όλα τα υγρά τους και αφήνουμε για 30’ μέσα στο ψυγείο ώστε να μαριναριστεί η σαλάτα μας.
Tip!
Όσο περισσότερο αφήσουμε να μαριναριστεί το κοτόπουλο, τόσο πιο ωραία γεύση θα έχει.
Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών
Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!