Κοτόπιτα παραδοσιακή
Κοτόπιτα, μια συνταγή που έχουμε συνηθίσει να τρώμε από τις γιαγιάδες μας, την αλλάξαμε λίγο για να γίνει πιο μοντέρνα.
Με μια ματιά
ΜΕΡΙΔΕΣ
9
ΧΡΟΝΟΣ
15 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Εύκολο
Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με
Υλικά
1
πακέτο φύλλο χωριάτικο
4
μονά στήθη κοτόπουλου βρασμένα και ψιλοκομμένα
10
μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
2
κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2
πράσα ψιλοκομμένα
300ml
κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης
150 γρ.
βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ λιωμένο
300 γρ.
Gouda ΝΟΥΝΟΥ τριμμένo
3-6 κ.σ.
ελαιόλαδο
2 κ.γ.
μουστάρδα απαλή
1 κ.γ.
εστραγκόν αποξηραμένο
Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα
1
- Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουνε σκούρο χρώμα.
2
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2’-3’ μέχρι να καραμελώσουν, έπειτα προσθέτουμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για άλλα 4’-5’ .
3
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το εστραγκόν, αλάτι- πιπέρι και αποσύρουμε από τη φωτιά, στη συνέχεια ρίχνουμε το τυρί και τη μουστάρδα.
4
- Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί του φούρνου διαμέτρου 15×30 εκ. απλώνουμε ένα φύλλο στη βάση του ταψιού και το πασπαλίζουμε με το λιωμένο βούτυρο.
5
- Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για τα επόμενα 3 φύλλα.
6
- Ρίχνουμε τη μισή γέμιση από πάνω, απλώνουμε άλλο ένα φύλλο πασπαλισμένο με βούτυρο, την υπόλοιπη γέμιση και τέλος άλλα 3 βουτυρωμένα φύλλα. Βουτυρώνουμε καλά τις άκρες και πιέζουμε με το πινέλο προς τα μέσα τα φύλλα ώστε να καλυφθεί η γέμιση.
7
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 25’-30’.
Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών
Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!