Κερκυραϊκή μαγειρίτσα
Παραδοσιακό φαγητό που με την προσθήκη της κρέμας γάλακτος αποκτά πιο ωραία υφή.
Με μια ματιά
ΜΕΡΙΔΕΣ
4
ΧΡΟΝΟΣ
30 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Εύκολο
Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με
Υλικά
Για τη σούπα
1
συκωταριά από αρνάκι γάλακτος
300 γρ.
γλυκάδια
2
μάτσα κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
50 γρ.
ΝΟΥΝΟΥ βούτυρο
4 σκ
Σκόρδο, ψιλοκομμένες
1
μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο
1
μάτσο μάραθο, ψιλοκομμένο
2
μάτσα δυόσμο, ψιλοκομμένο
1
κονσέρβα τομάτα κονκασέ
200 ml.
ΝΟΥΝΟΥ κρέμα γάλακτος πλήρης
3 κ.γ.
πελτέ τομάτας
2 κ.γ.
κόκκινο πιπέρι
Φρέσκο πιπέρι
Αλάτι
Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1
- Πλένουμε πολύ προσεχτικά με αρκετό νερό και γυρίζοντας το μέσα-έξω τα έντερα.
2
- Ζεματίζουμε χωριστά το κάθε συκώτι, πνευμόνια, στομάχι και γλυκάδια σε βραστό νερό για 10 λεπτά.
3
- Αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα τα κρέατα και τα τοποθετούμε σε ένα ξύλο κοπής. Στη συνέχεια τα ψιλοκόβουμε σε κομμάτια 1εκ.
4
- Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε μέσα το μισό ΝΟΥΝΟΥ βούτυρο, τα χορταρικά μαζί με τα μυρωδικά και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά
5
- Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρέατα με το υπόλοιπο βούτυρο για 4 λεπτά. Μόλις σοταρίσουν τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τα χορταρικά.
6
- Προσθέτουμε νερό μέχρι να τα καλύψει και λίγο παραπάνω, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσουν για περίπου 2 ώρες.
7
- Στη μια ώρα μαγειρέματος προσθέτουμε το αλάτι, τα πιπέρια, την τομάτα κονκασέ, τον πελτέ τομάτας και συνεχίζουμε το βράσιμο.
8
- 10 λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε στην κατσαρόλα την ΝΟΥΝΟΥ κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει το φαγητό μα
9
- Σερβίρουμε ζεστή τη μαγειρίτσα σε πιάτα.
Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών
Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!