Γρήγορη ανάποδη τάρτα με μήλα

Γρήγορη ανάποδη τάρτα με μήλα

Με μια ματιά

ΜΕΡΙΔΕΣ
6
ΧΡΟΝΟΣ
45 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Εύκολο

Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με

Στιγμή που ανήκει η συνταγή

Υλικά

300 γρ.

αλεύρι γ.ο.χ.

180 γρ.

ζάχαρη κρυσταλλική

200 γρ.

βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια και έξτρα για το βουτύρωμα του σκεύους

1 πρέζα

αλάτι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

450 γρ.

πράσινα μήλα καθαρισμένα και ξεσποριασμένα

50 γρ.

κρυσταλλική ζάχαρη

1 κσ.

αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 πρέζα

κανέλα

1 πρέζα

γαρύφαλλο

50 γρ.

καρύδια σπασμένα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ

200ml.

γάλα ΝΟΥΝΟΥ Family πλήρες

200 ml.

κρέμα γάλακτος  ΝΟΥΝΟΥ Πλήρης

4

κρόκοι αυγού

4 κ.σ.

ζάχαρη κρυσταλλική

1

βανίλια μαδαγασκάρης

Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα

1
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη, φοράμε γάντια μιας χρήσης και αρχίζουμε και τρίβουμε το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα και το χρώμα του αλευριού να γίνει κιτρινωπό και το αφήνουμε στην άκρη.
2
  • Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα μήλα αφού τα έχουμε κόψει κάθετα στη μέση και έπειτα το κάθε μισό το έχουμε κόψει σε κάθετες λεπτές φέτες πάχους 1 εκ. περίπου.
3
  • Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια έτσι ώστε η ζάχαρη και όλα τα αρωματικά να πάνε παντού.
4
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί διαστάσεων 25×25 εκ. (επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ένα οβάλ πυρίμαχο σκεύος ίσων περίπου διαστάσεων).
5
  • Απλώνουμε τη γέμιση στο ταψί, από πάνω ρίχνουμε τη ζύμη και ψήνουμε για 40-45’ μέχρι να χρυσαφίσει η ζύμη, και το μείγμα των φρούτων να βγάλει φουσκάλες.
6
  • Μόλις ετοιμαστεί το αφήνουμε στην άκρη για 5’-10’ για να δέσει το γλυκό.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ

7
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και με ένα μικρό μαχαιράκι κόβουμε οριζόντια στη μέση τη βανίλια, ξύνοντας το εσωτερικό της βγάζουμε τους σπόρους και τους ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα.
8
  • Τα σιγοβράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και μόλις αρχίσει το μείγμα να κοχλάζει, το αφαιρούμε από το μάτι.
9
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Με μια βαθιά κουτάλα ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα του γάλακτος μέσα στα αυγά ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός. Μόλις τα αυγά πάρουν θερμοκρασία επιστρέφουμε όλο το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα.
10
  • Βάζουμε την κατσαρόλα πάνω σε πολύ χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα για 5’-6’, μέχρις ότου να δοκιμάζουμε και να μη μας έρχεται η γεύση του αυγού.
11
  • Αδειάζουμε την κρέμα σε μπολάκι, την αφήνουμε αν θέλουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε μαζί με το γλυκό μας.
Δες τα υλικά

Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών

Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!

Δημιουργία Online Cookbook

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού