Γλυκό ψωμί με κολοκύθα

Ένα ψωμί που μυρίζει χειμώνα και θα τρελάνει τους πάντες στο κυριακάτικο τραπέζι σας.

Με μια ματιά

ΜΕΡΙΔΕΣ
8
ΧΡΟΝΟΣ
30 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Εύκολο

Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με

Στιγμή που ανήκει η συνταγή

Υλικά

400 γρ.

πουρέ κολοκύθας

120 γρ.

βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ λιωμένο

3

μεγάλα αυγά

330 γρ.

ζάχαρη κρυσταλλική

½ κ.σ.

μπέικιν πάουντερ

¾ κ.γ.

σόδα

¾ κ.γ.

αλάτι χοντρό

¾ κ.γ.

τριμμένη κανέλλα

1

πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο

1

ρέζα τριμμένο τζίντζερ

2

πρέζες τριμμένο γαρύφαλλο

300 γρ.

αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

150 ml.

κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης

1κ.σ.

άχνη ζάχαρη

¼ κ.γ.

τριμμένη κανέλλα

Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα

Εκτέλεση

1
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία ορθογώνια φόρμα για κέικ διαστάσεων 20×10 εκ.
2
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον πουρέ κολοκύθας, το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά και τη ζάχαρη με μία κουτάλα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα , το αλάτι, την κανέλλα, το μοσχοκάρυδο, το τζίντερ, το γαρύφαλλο, και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί τελείως το μείγμα. Προσθέτουμε το αλέυρι και ρίχνουμε κουταλιές από το αλεύρι στη ζύμη ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μία μαλακή και λεία ζύμη.
3
  • Αδειάζουμε τη ζύμη στη φόρμα του κέικ, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη κρυσταλλική και κανέλλα από πάνω και ψήνουμε για 70’-80’ μέχρι να φουσκώσει και να χρυσαφίσει το ψωμί, και όταν βάζουμε ένα μαχαίρι στη μέση του ψωμιού να βγαίνει καθαρό.
4
  • Μόλις ετοιμαστεί το αφήνουμε να κρυώσει τελείως, το ξεφορμάρουμε, απλώνουμε από πάνω την αρωματισμένη σαντιγύ με κανέλλα, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΝΤΙΓΥ

5
  • Αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνει μια αφράτη σαντιγύ. Δύο λεπτά πριν ετοιμαστεί ρίχνουμε μέσα την κανέλλα κοσκινισμένη και την ζάχαρη άχνη για να ανακατευτούν με την σαντιγύ.

Tip!

Το συγκεκριμένο ψωμί μπορούμε να το κρατήσουμε σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 2-3 μέρες, σκεπασμένο με ένα αλουμινόχαρτο ώστε να μη ξεραίνεται από πάνω

Δες τα υλικά

Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών

Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!

Δημιουργία Online Cookbook

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού