play

Γιουβέτσι

Πεντανόστιμη συνταγή για γιουβέτσι που λιώνει στο στόμα!

Με μια ματιά

ΜΕΡΙΔΕΣ
6
ΧΡΟΝΟΣ
135 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Εύκολο

Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με

Στιγμή που ανήκει η συνταγή

Υλικά

1

κιλό μοσχάρι ελιά, κομμένο σε κομμάτια στο μέγεθος αυγού

1

κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1

στικ σέλερι, ψιλοκομμένο

2 σκ.

σκόρδο, ψιλοκομμένες

½

κιλό κριθαράκι, χοντρό

1 κ.σ.

πελτέ ντομάτας

400 γρ.

ντομάτα κονκασέ

¼ κ.γ.

κανέλα, σκόνη

¼ κ.γ.

γαρύφαλλο, σκόνη

2

φύλλα δάφνης

5-6 κ.σ.

ελαιόλαδο

1 – 1 ½ ltr.

νερό

Κεφαλοτύρι, τριμμένο

100 γρ.

Βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ

Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα

Εκτέλεση

1
  • Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει.
2
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε μέσα το μοσχάρι, το λαδώνουμε, το αλατοπιπερώνουμε καλά, το ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι ώστε να του δώσουμε πολύ καλό χρώμα από όλες τις πλευρές χωρίς όμως να το ανακατεύουμε συνέχεια γιατί θα αρχίσει να βράζει αντί να παίρνει χρώμα.
3
  • Όταν πάρει καλό χρώμα το ρίχνουμε μέσα στη γάστρα ή σε ένα ταψί του φούρνου.
4
  • Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σέλερι μαζί με δύο τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, έπειτα προσθέτουμε το σκόρδο, μαγειρεύουμε για δύο λεπτά και προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας.
5
  • Μαγειρεύουμε για τρία λεπτά και αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο μέσα στη γάστρα.
6
  • Ανακατεύουμε απαλά με μία κουτάλα ώστε να πάνε παντού όλα τα υλικά, και προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, την ντομάτα κονκασέ, το νερό και τη δάφνη.
7
  • Σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι της και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για δύο με δυόμισι ώρες.
8
  • Στα τελευταία 10 λεπτά μαγειρέματος προσθέτουμε στη γάστρα το κριθαράκι προσθέτοντας 250 ml. καυτό νερό.
9
  • Βράζουμε για 20 – 25 λεπτά ανακατεύοντάς το συχνά.
10
  • Μόλις μαγειρευτεί το κρέας και έχει βράσει το κριθαράκι αποσύρουμε την κατσαρόλα από το φούρνο, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι.
11
  • Σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι ή ό,τι τυρί θέλουμε.

Tip!

Ανάλογα το μαγειρικό σκεύος συμπληρώνουμε νερό όταν είναι να μπει το κριθαράκι. Συνήθως χρειάζεται να συμπληρώσουμε νερό στις πήλινες επιφάνειες / σκεύη.

Δες τα υλικά

Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών

Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!

Δημιουργία Online Cookbook

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού