Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια

Η αγαπημένη μας φάβα σε μία ακόμη πιο λαχταριστή έκδοση!

Με μια ματιά

ΜΕΡΙΔΕΣ
4
ΧΡΟΝΟΣ
35 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Εύκολο

Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με

Στιγμή που ανήκει η συνταγή

Υλικά

Υλικά για τη φάβα:

250 γρ.

Φάβα

1

Κρεμμύδι, χονδροκομμένο

1

 Καρότο, ψιλοκομμένο

1

Κύβο ζωμό λαχανικών διαλυμένο σε 1,5-1,9λτρ.νερό ζεστό

50 γρ.

Βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ

 Αλάτι

Πιπέρι

Υλικά για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:

3

Μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες

2 κ.γ.

 Ζάχαρη κρυσταλλική

2 κ.σ.

Ξύδι βαλσάμικο

2 κ.σ.

Βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ

Αλάτι

Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα

1
  • Σε μια βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ σε μέτρια φωτιά. Μετά από 5 λεπτά ρίχνουμε τη φάβα και τη σοτάρουμε για άλλα δύο λεπτά.
2
  • Έπειτα ρίχνουμε 1,5 ltr. νερό και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει (εάν δούμε ότι δεν έχει μαλακώσει προσθέτουμε και το υπόλοιπο νερό).
3
  •  Μόλις ετοιμαστεί αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και την πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ ή στο multi.
4
  • Εκτέλεση για τα καραμελωμένα κρεμμύδια: Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ και το αφήνουμε να λιώσει.
5
  • Μόλις λιώσει το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να καραμελώσουν και να πάρουν ένα σκούρο χρώμα ανακατεύοντας τα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
6
  • Όταν είναι έτοιμα, σβήνουμε με το βαλσάμικο και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν για 2 λεπτά.
7
  • Τέλος, σερβίρουμε τη φάβα σε ένα πιάτο προσθέτοντας τα καραμελωμένα κρεμμύδια από πάνω της.

Tip!

Ρίχνουμε ζάχαρη στα κρεμμύδια για να καραμελώσουν πιο γρήγορα.

Δες τα υλικά

Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών

Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!

Δημιουργία Online Cookbook

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού