Εκμέκ κανταΐφι
Μπορεί να είναι μπελαλίδικη συνταγή αλλά αξίζει τον κόπο γιατί τέτοια υφή κρέμας δεν έχετε ξαναδοκιμάσει.
Με μια ματιά
ΜΕΡΙΔΕΣ
6
ΧΡΟΝΟΣ
20 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Μέτριο
Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με
Υλικά
Υλικά για το σιρόπι:
200 γρ.
ζάχαρη κρυσταλλική
200 ml.
νερό
Ξύσμα από μισό λεμόνι
1
στικ κανέλα
Υλικά για την κρέμα:
400 γρ.
ΝΟΥΝΟΥ Γεύσεις Σπιτικές
400 ml.
νερό
150 γρ.
ζάχαρη κρυσταλλική
75 γρ.
corn flour
5
μέτρια αυγά, μόνο τους κρόκους
75γρ.
NΟΥNΟΥ βούτυρο
1 κ.γ.
ξύσμα λεμονιού
1/2 κ.γ.
εκχύλισμα βανίλιας
Υλικά για τη σαντιγί:
500 ml.
NOYNOY κρέμα γάλακτος πλήρης, κρύα από το ψυγείο
60 γρ.
ζάχαρη άχνη
½ κ.γ.
εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα
Εκτέλεση για το σιρόπι:
1
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και ανάβουμε το μάτι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ξεκινήσει και βράζει το σιρόπι μετράμε 1 λεπτό και το αποσσύρουμε από τη φωτιά. Έπειτα το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
2
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα.
3
- Ξάνουμε το κανταΐφι (ανοίγουμε το κανταΐφι με τα δάκτυλα να αφρατέψει και να μην είναι κολλημένες οι κλωστές μεταξύ τους) και το τοποθετούμε σε ένα τετράγωνο αντικολλητικό σκεύος 25*25εκ.
4
- Βουτυρώνουμε καλά το σκεύος και απλώνουμε στην επιφάνειά του το κανταΐφι.
5
- Περιχύνουμε το βούτυρο πάνω από το κανταΐφι και ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό.
6
- Μόλις ετοιμαστεί το φύλλο το αφαιρούμε από το φούρνο και ρίχνουμε από πάνω το κρύο σιρόπι.
7
- Αφήνουμε στην άκρη να μουλιάσει καλά το φύλλο κανταΐφι.
Εκτέλεση για την κρέμα:
8
- Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε το νερό, το ΝΟΥΝΟΥ Γεύσεις Σπιτικές, τη μισή ζάχαρη, το ξύσμα από το λεμόνι και το εκχύλισμα βανίλιας.
9
- Ανάβουμε το μάτι στο μέτριο και ζεσταίνουμε το μείγμα, μέχρι να πάρει μια βράση.
10
- Παράλληλα σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους, την υπόλοιπη ζάχαρη και το corn flour με το σύρμα χειρός μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
11
- Στη συνέχεια αφού ζεσταθεί το μείγμα με το γάλα το ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μπολ με τα αυγά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρουν θερμοκρασία τα αυγά.
12
- Επιστρέφουμε το μείγμα στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα χειρός μέχρι να πήξει η κρέμα.
13
- Μόλις πήξει ρίχνουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
14
- Τέλος αδειάζουμε την κρέμα πάνω από το κανταΐφι, σκεπάζουμε την κρέμα με μια διαφανής μεμβράνη η οποία ακουμπάει πάνω της και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για να κρυώσει η κρέμα.
Εκτέλεση για τη σαντιγί:
15
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε όλα τα υλικά για τη σαντιγί σε δυνατή ταχύτητα με τη βοήθεια του σύρματος μέχρι να φουσκώσει και γίνει σφιχτή.
16
- Αδειάζουμε τη σαντιγί πάνω από την κρέμα (αφού έχει κρυώσει πολύ καλά), την απλώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι και πασπαλίζουμε από πάνω με το τριμμένο φιστίκι.
17
- Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών
Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!