CRÈME BRULEE με μύρτιλα

Καινοτόμα συνταγή για ιδιαίτερους ουρανίσκους.

Με μια ματιά

ΜΕΡΙΔΕΣ
8
ΧΡΟΝΟΣ
15 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Μέτριο

Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με

Στιγμή που ανήκει η συνταγή

Υλικά

1 lt.

κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης

2 κ.γ. .

κανέλλα τριμμένη

½

κ.γ. τριμμένο τζίντερ

¼

κ.γ. τριμμένο γαρύφαλλο

1

πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο

600 γρ.

ζάχαρη κρυσταλλική

2 κ.γ.

βανίλια εκχύλισμα

12

κρόκοι από μεγάλα αυγά

200 γρ.

μύρτιλο

Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα

Εκτέλεση

1
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς στον αέρα. Παίρνουμε 8 μικρά πυρίμαχα σκεύη για crème brulee και τα αφήνουμε στην άκρη.
2
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, την κανέλλα, το τζίντερ, το μοσχοκάρυδο και τα 100γρ. ζάχαρης. Τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουνε μια βράση. Προσθέτουμε τη βανίλια, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη.
3
  • Με το σύρμα χειρός χτυπάμε σε ένα μπολ τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Αδειάζουμε τα αυγά στο μείγμα με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε το μείγμα στα 8 μπολάκια και από πάνω μοιράζουμε και τα μύρτιλα.
4
  • Ρίχνουμε βραστό νερό σε ένα βαθύ ταψί του φούρνου και τοποθετούμε μέσα τις crème brulee (πρέπει το νερό να φτάνει μέχρι τη μέση του πυρίμαχου σκεύους). Ψήνουμε για 50’ και αφαιρούμε από το φούρνο. Τις τοποθετούμε εκτός του ταψιού και τις αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
5
  • Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη και με ένα καμινέτο καραμελώνουμε.
Δες τα υλικά

Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών

Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!

Δημιουργία Online Cookbook

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού