Μπουγάτσα
Μία παραλλαγή της αυθεντικής μπουγάτσας έτσι ώστε να μπορούμε να την φτιάξουμε όλοι σπίτι μας!
Με μια ματιά
ΜΕΡΙΔΕΣ
10
ΧΡΟΝΟΣ
20 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Μέτριο
Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με
Υλικά
2
αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
2
κρόκοι αυγού, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ
ζάχαρη κρυσταλλική
720 ml.
γάλα ΝΟΥΝΟΥ Family πλήρες 3,6% λιπαρά
80 γρ
σιμιγδάλι ψιλό
240 γρ.
βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια και έξτρα 240 γρ. λιωμένο για το άλειμμα
4 κ.σ.
χυμό λεμονιού
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.γ.
εκχύλισμα βανίλιας
16 - 20
φύλλα κρούστας
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
Άχνη ζάχαρη
Κανέλα τριμμένη
Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα
Εκτέλεση:
1
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε με το σύρμα χειρός τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρίσει ελαφρώς το μείγμα και να ασπρίσουν τα αυγά για περίπου 4 λεπτά.
2
- Αδειάζουμε το γάλα ΝΟΥΝΟΥ Family σε μια μικρή κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά.
3
- Μόλις το γάλα πάρει μια βράση το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αδειάζουμε μέσα στο μπολ με τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα.
4
- Επαναφέρουμε όλο το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 3 λεπτά.
5
- Σιγά-σιγά προσθέτουμε το σιμιγδάλι, χαμηλώνουμε στο πολύ χαμηλό τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να δέσει το μείγμα ανακατεύοντας με το σύρμα.
6
- Μόλις πήξει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το παγωμένο βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, το ξύσμα, το χυμό λεμονιού και τη βανίλια. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ.
7
- Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη η οποία ακουμπάει πάνω στην κρέμα και τη βάζουμε στο ψυγείο ώστε να κρυώσει τελείως.
8
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
9
- Παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας και το τοποθετούμε έτσι ώστε η μικρή του πλευρά να είναι μπροστά μας.
10
- Αλείφουμε την επιφάνεια του με λίγο λιωμένο βούτυρο με τη βοήθεια ενός πινέλου.
11
- Τοποθετούμε ακριβώς πάνω από το φύλλο κρούστας άλλο ένα φύλλο και το αλείφουμε και αυτό με βούτυρο.
12
- Παίρνουμε 4-5 κ.σ. γεμάτες από την κρέμα και τις τοποθετούμε στην κάτω πλευρά των φύλλων. Με μια σπάτουλα απλώνουμε την κρέμα σε ορθογώνιο σχήμα ώστε να καλύψει σχεδόν όλη την κάτω πλευρά των φύλλων.
13
- Διπλώνουμε τις 2 πλευρές των φύλλων προς τα μέσα ώστε να ενωθούν οι άκρες τους και τις βουτυρώνουμε.
14
- Γυρίζουμε τις κάτω πλευρές των φύλλων με τη γέμιση προς τα μέσα και τις βουτυρώνουμε.
15
- Τέλος γυρίζουμε την πάνω πλευρά του φύλλου προς τα μέσα ώστε να καλύψει την κάτω πλευρά και τη βουτυρώνουμε.
16
- Το σχήμα της μπουγάτσας πρέπει να μοιάζει με φάκελο.
17
- Τοποθετούμε τη μπουγάτσα σε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο ταψί του φούρνου και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα.
18
- Αλείφουμε την κάθε μπουγάτσα με το βούτυρο που έμεινε και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
19
- Μόλις ψηθούν, αφήνουμε τις μπουγάτσες να κρυώσουν για 20 λεπτά, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη, κανέλα και σερβίρουμε.
Tip!
Για να μη ξεραθούν τα φύλλα κρούστας καλό θα ήταν να τα σκεπάσουμε με μία νωπή πετσέτα για όση ώρα φτιάχνουμε τις μπουγάτσες
Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών
Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!