play

Banoffee

Ένα φανταστικό γλυκό Banoffee που θα λατρέψει όλη σας η οικογένεια!

Με μια ματιά

ΜΕΡΙΔΕΣ
6
ΧΡΟΝΟΣ
3 ώρες & 30 λεπτά λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Εύκολο

Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με

Υλικά

Υλικά για το dulce de leche & τη βάση:

800 γρ.

Ζαχαρούχο Γάλα ΝΟΥΝΟΥ

250 γρ.

μπισκότα τύπου digestive

80 γρ.

Βούτυρο NOYNOY, λιωμένο

Υλικά για τη γέμιση και τη σαντιγί:

2

ώριμες μπανάνες

800 γρ.

Dulce de leche (Ζαχαρούχο Γάλα ΝΟΥΝΟΥ, καραμελωμένο)

70 γρ.

φιστίκια peanuts ψημένα αλατισμένα, χοντροκομμένα

150 γρ.

σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

330 ml

Κρέμα Γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης

1 κ.σ.

ζάχαρη άχνη

Υλικά για το σερβίρισμα:

2

ώριμες μπανάνες, κομμένες σε ροδέλες

Τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα

Για το dulce de leche (καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα):

1

Τοποθετούμε μία βαθιά κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε  τις 2 συσκευασίες Ζαχαρούχο Γάλα ΝΟΥΝΟΥ χωρίς να τις ανοίξουμε και γεμίζουμε την κατσαρόλα με αρκετό νερό, μέχρι να τις σκεπάσει εντελώς. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι σιγοβράζουμε για 3 ώρες, προσέχοντας το νερό να καλύπτει τις συσκευασίες καθ’ όλη τη διάρκεια του βρασίματος. Έπειτα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη βάση:

2

Στο multi χτυπάμε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, ανακατεύουμε, μέχρι να απορροφηθεί τελείως και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη γέμιση:

3

Χτυπάμε τις μπανάνες στο multi, μέχρι να δημιουργήσουμε έναν λείο πουρέ.

4

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το dulce de leche, τα φιστίκια, τη σοκολάτα, τον πουρέ μπανάνας και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Για τη σαντιγί:

5

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την Κρέμα Γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης με το σύρμα, σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αρχίσει να αφρατεύει. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και μεταφέρουμε τη σαντιγί σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Σύνθεση γλυκού:

6

Στο ποτήρι σερβιρίσματος προσθέτουμε το μείγμα μπισκότου από τη μια πλευρά και το μείγμα καραμέλας-σοκολάτας από την άλλη πλευρά. Στο κέντρο τοποθετούμε τις μπανάνες σε ροδέλες, στολίζουμε το banoffee με τη σαντιγί, πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη σοκολάτα και σερβίρουμε.

Tip!

#tip: Αν δεν είναι αρκετά ώριμες οι μπανάνες, μπορούμε να τις βάλουμε στο φούρνο μικροκυμάτων, για 2 λεπτά στα 900W.
#2tip: Αν θέλετε, μπορείτε να παραλείψετε τελείως τα φιστίκια peanuts.

Δες τα υλικά

Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών

Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!

Δημιουργία Online Cookbook

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού