Αρωματικό μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ πατάτας

Το λέει και ο τίτλος της συνταγής, όταν θα το μαγειρεύετε μέχρι και η γειτόνισσα θα βγει στο μπαλκόνι από την υπέροχη μυρωδιά.

Με μια ματιά

ΜΕΡΙΔΕΣ
7
ΧΡΟΝΟΣ
180 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Εύκολο

Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με

Στιγμή που ανήκει η συνταγή

Υλικά

1,5 κιλό

μοσχαρίσια σπάλα κομμένη σε κύβους 8εκ.

50γρ.

βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ

6-7κ.σ.

Ελαιόλαδο

1

Καρότο ψιλοκομμένο

2

Στικ σέλερι

2

Κρεμμύδια Ψιλοκομμένα

2 σκ.

Σκόρδο ψιλοκομμένες

1 κ.σ.

Πελτέ Ντομάτας

1

Ξυλάκι κανέλας

1/4 κ.γ.

Γαρύφαλλο τριμμένο

1

Φύλλο Δάφνης

200 ml

Κόκκινο κρασί

500 γρ.

Ντομάτα κον κασέ

1

Κύβο μοσχαριού

Χλιαρό νερό όσο πάρει

Αλάτι & Πιπέρι

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ:

1 κιλό

Πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στα 8

 

400 γρ.

Εβαπορέ ΝΟΥΝΟΥ Γεύσεις Σπιτικές

40 γρ.

Βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ

1/4

Μάτσο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Αλάτι & Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα

1
  • Ζεσταίνουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
2
  • Ρίχνουμε το βούτυρο και 4κ.σ. ελαιόλαδο και δίνουμε χρώμα στο κρέας από όλες τις πλευρές, ρίχνοντας το σε δόσεις.
3
  • Μόλις ετοιμαστεί το κρέας, το αδειάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το καρότο μαζί με 3κ.σ. ελαιόλαδο και το σοτάρουμε για 3’ σε μέτρια φωτιά.
4
  • Έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλερυ και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν ελαφρά.
5
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, την κανέλα και το γαρύφαλλο, τον πελτέ ντομάτας, το μοσχάρι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί όλο το αλκοόλ.
6
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα κον κασέ, τον κύβο, το νερό και τη δάφνη και σιγοβράζουμε για 2,5-3 ώρες μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας και τα υγρά του να έχουν γίνει μια παχύρευστη σάλτσα.
7
  • Μόλις ετοιμαστεί αλατοπιπερώνουμε το φαγητό μας, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε μαζί με τον πουρέ.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ:

8
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε αρκετό νερό και αλάτι και τη βάζουμε πάνω σε δυνατή φωτιά. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις πατάτες στα 8 και τις ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα με το νερό.
9
  • Βράζουμε για 25-30 λεπτά ανάλογα τον τύπο της πατάτας και σουρώνουμε. Αφήνουμε να βγάλουν λίγο οι πατάτες τους ατμούς.
10
  • Αδειάζουμε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο, το εβαπορέ ΝΟΥΝΟΥ Γεύσεις Σπιτικές και το σχοινόπρασο και με το ειδικό εργαλείο για πουρέ αρχίζουμε και πιέζουμε τις πατάτες.
11
  • Αλατοπιπερώνουμε καλά και συνοδεύουμε με το κοκκινιστό μοσχάρι.

Tip!

Αν δεν έχουμε το ειδικό εργαλείο για τον πούρε το οποίο συνθλίβει την πατάτα, μπορούμε πολύ εύκολα να το κάνουμε με το πιρούνι. Επίσης σοτάρουμε πολύ καλά το κρέας από όλες τις πλευρές ώστε να πάρει πολύ καλό χρώμα, και με αυτό πετυχαίνουμε να παραμείνει το μοσχάρι ζουμερό μέσα. Τέλος, στον πουρέ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αν θέλουμε κρέμα γάλακτος αντί για γάλα εβαπορέ, στην ίδια αναλογία.

Δες τα υλικά

Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών

Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!

Δημιουργία Online Cookbook

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού