Αλμυρή τάρτα με αχλάδια, ροκφόρ και καρύδια
Μια πρωτότυπη και λαχταριστή τάρτα με αχλάδια, ροκφόρ και καρύδια.
Με μια ματιά
Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με
Υλικά
Για τη ζύμη:
Βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ
αλεύρι γ.ο.χ.
πρέζα αλάτι
αυγό
νερό
Για τη γέμιση
Βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ
πράσα, ψιλοκομμένα
δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
ροκφόρ
μουστάρδα απαλή
Κρέμα Γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης
καρύδια, ψιλοκομμένα
αχλάδια, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C, στον αέρα.
Για τη ζύμη:
Στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, το αλεύρι, το αλάτι και χτυπάμε με το φτερό, σε μέτρια ταχύτητα μέχρι το μείγμα να μοιάζει σαν βρεγμένη άμμο.
Προσθέτουμε το αυγό, το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργήσουμε μια λεία ζύμη.
Αφαιρούμε τη ζύμη από τον κάδο, την πατάμε ανάμεσα στα χέρια ώστε να δημιουργήσουμε ένα δίσκο, την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη μεταφέρουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε τη γέμιση.
Για τη γέμιση:
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, τα πράσα, και σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν.
Προσθέτουμε το δενδρολίβανο, το ροκφόρ, τη μουστάρδα, την Κρέμα Γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης και τα καρύδια. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να δέσει το μείγμα.
Πασπαλίζουμε 2 φύλλα λαδόκολλας με λίγο αλεύρι, τοποθετούμε τη ζύμη ανάμεσά τους και την ανοίγουμε σε στρογγυλό σχήμα 26 εκ.
Μεταφέρουμε τη ζύμη μαζί με την κάτω λαδόκολλα σε ένα ταψί του φούρνου και κλείνουμε λίγο τις άκρες της προς τα μέσα.
Απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα μέσα στη ζύμη και τοποθετούμε ομοιόμορφα από πάνω τις φέτες από τα αχλάδια.
Ψήνουμε την τάρτα για 30-40 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει και σερβίρουμε.
Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών
Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!