Μυστικά

Tips για αφράτο πασχαλινό τσουρέκι

Φέτος το Πάσχα, δοκιμάστε να φτιάξετε το δικό σας τσουρέκι! Παρακάτω θα βρείτε συμβουλές για να πετύχετε την πιο αφράτη ζύμη!

1. Φροντίζετε ώστε όλα τα υλικά σας να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

2. Αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει με την… ησυχία της, σε ζεστό μέρος και σκεπασμένη με μία πετσέτα.

3. Η μαγιά πρέπει να διαλυθεί σε χλιαρό νερό. Είναι βασικό για να ενεργοποιηθούν οι ιδιότητες της μαγιάς και να πετύχει η συνταγή.

4. Το βασικό μυστικό είναι στο ζύμωμα. Απαιτείται να ζυμώσετε μαλακά αρκετές φορές, για να φύγει ο αέρας από μέσα. Η διαδικασία είναι χρονοβόρα αλλά απαραίτητη. Ζυμώνετε, αφήνετε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» για μια ώρα και ζυμώνετε ξανά.

5. Το ψήσιμο πρέπει να γίνει στη χαμηλή σκάλα. Αποφύγετε να ανοίξετε την πόρτα του φούρνου, γιατί τότε το τσουρέκι θα «κάτσει».

6. Για να γυαλίσει το τσουρέκι, αλείφετε από πάνω με ασπράδι και όχι με κρόκο. Αν αλείψετε με κρόκο, το τσουρέκι θα μαυρίσει. Εναλλακτικά, μπορείτε να βάλετε σε ένα μπολ λιωμένη ζάχαρη και λίγο χλιαρό νερό και να το αλείψετε με αυτό.

7. Ακολουθείτε πιστά τα υλικά και τη δοσολογία της συνταγής και μην προσθέσετε περισσότερο αλεύρι, γιατί θα σφίξει η ζύμη.

8. Μετά το ψήσιμο, τυλίξτε τα τσουρέκια σε διάφανη μεμβράνη για να μη ξεραθούν.

9. Χρησιμοποιείστε εβαπορέ ΝΟΥΝΟΥ Γεύσεις Σπιτικές για τέλειο δέσιμο στη ζύμη!

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού