Μυστικά για το πιπέρι
Υπάρχουν διάφορα ήδη πιπεριού… πράσινο, μαύρο και λευκό- όλα όμως προέρχονται από το ίδιο φυτό και όλα νοστιμίζουν το φαγητό!
- Το πράσινο πιπέρι είναι εκείνο που μόλις έχει μαζευτεί και γι’ αυτό καταναλώνεται φρέσκο. Το μαύρο, πρόκειται για αποξηραμένο πράσινο πιπέρι ενώ το λευκό είναι απλά το μαύρο πιπέρι χωρίς τον φλοιό του.
- Το λευκό και το πράσινο πιπέρι έχουν πιο ήπια γεύση και συνήθως προτιμώνται για ανοιχτόχρωμες τροφές (παράλληλα και για αισθητικούς λόγους: το μαύρο πιπέρι θα φαινόταν έντονα).
- Το σημαντικό είναι να θυμάστε ότι το πιπέρι δεν είναι υποχρεωτικό σε όλα τα πιάτα, επειδή μπορεί να επισκιάσει τις υπόλοιπες γεύσεις.
- Τροφές που σχεδόν πάντα χρειάζονται πιπέρι, είναι εκείνες που έχουν αρκετά έντονη γεύση, η οποία όμως δένει αρμονικά με το πιπέρι. Όπως δηλαδή το κόκκινο κρέας, τα μανιτάρια ή το κόκκινο λάχανο.
- Όταν όμως μαγειρεύετε με άλλες τροφές, χρησιμοποιήστε το πιπέρι όπως θα χρησιμοποιούσατε ένα βότανο ή μπαχάρι. Με άλλα λόγια με φειδώ και δοκιμάζοντας ενόσω προσθέτετε μικρές ποσότητες σταδιακά.