Μυστικά για την μελιτζάνα
Λατρεύετε την μελιτζάνα, αλλά όποτε την μαγειρεύετε κάτι σας παραξενεύει στην γεύση της;
Μάθετε για τα 3 μυστικά που θα σας σώσουν:
- Για να φύγει η πικρή γεύση από τη μελιτζάνα, πριν το μαγείρεμα, κόψτε την και αλατίστε την. Αφήστε τη για μισή έως μια ώρα. Έπειτα ξεπλύνετε και συνεχίστε με το μαγείρεμα.
- Αν θέλετε να φτιάξετε μελιτζανοσαλάτα, καλό είναι να προτιμήσετε τις λευκές μελιτζάνες. Έχουν λιγότερα σποράκια και είναι από μόνες τους πιο γλυκιές.
- Όταν φτιάχνετε μπριάμ, κόψτε τη μελιτζάνα σε ροδέλες και έπειτα κάθε ροδέλα σε 4 ή 6 κομμάτια. Θα ψηθούν ομοιόμορφα και σε λιγότερο χρόνο.