Γιατί χρειάζεστε έναν αποφλοιωτή στην κουζίνα σας;
Ο αποφλοιωτής είναι ενδεχομένως ένα από τα πιο απαραίτητα και πρακτικά εργαλεία κουζίνας…
Μπορεί να είστε απ’ τους ανθρώπους που έχουν συνηθίσει να ξεφλουδίζουν πατάτες, φρούτα και όλα τα σχετικά με ένα μαχαίρι. Αν βέβαια ανήκετε στην κατηγορία όσων χρησιμοποιούν ήδη αποφλοιωτή για το ξεφλούδισμα, το σίγουρο είναι ότι δεν θα τον αποχωρίζεστε πλέον!
Υπάρχουν όμως κι άλλες περιπτώσεις που μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε. Ένας αποφλοιωτής είναι πολύ πρακτικός, αφού σας γλιτώνει ακόμη περισσότερο χρόνο και μπορείτε με ευκολία:
– να αφαιρείτε μόνο τη φλούδα από τα τρόφιμα και όχι το μέρος που θέλετε να καταναλώσετε (όπως συμβαίνει συχνά όταν ξεφλουδίζουμε κάτι με απλό μαχαίρι)
– να κόψετε πολύ λεπτές φέτες τυριού, ειδικά στην περίπτωση που θέλετε να ετοιμάσετε μια όμορφη πιατέλα με διάφορα τυριά για καλεσμένους
– να κόψετε λεπτές φέτες λαχανικών ή φρούτων
– να δώσετε ‘χαρακτήρα’ στις φέτες λεμονιού που βάζετε στο ποτό, στη σαλάτα ή ως γαρνιτούρα. Απλά, ξεφλουδίστε το λεμόνι σε σημεία, ‘σαν να κάνετε ρίγες’ και όταν το κόψετε σε φέτες θα έχει σχήμα μαργαρίτας.