Εποχιακές αλλεργίες; Το μυστικό είναι στο φαγητό!
Οι παρακάτω τροφές μπορούν να συνεισφέρουν θετικά στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων των εποχιακών αλλεργιών:
Κρεμμύδι, ραπανάκι, κράνμπερι, μύρτιλο, λάχανο και μαϊντανός.
Οι παραπάνω τροφές διαθέτουν όλες κουερσετίνη, ένα φυσικό συστατικό, το οποίο μπορεί να μειώσει τις ισταμινικές αντιδράσεις του οργανισμού που συνδέονται με τις αλλεργίες.
Σολομός και τόνος
Τα ψάρια αυτά είναι πλούσια σε Ομέγα-3 λιπαρά οξέα, συστατικό το οποίο πιστεύεται ότι μπορεί να απαλύνει τα συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας.
Ανανάς
Ο ανανάς περιέχει βρωμελαΐνη, ένα ένζυμο το οποίο ενδέχεται να συνεισφέρει στη μείωση των αλλεργικών συμπτωμάτων.
Πορτοκάλια, πιπεριές, μπρόκολο και φράουλες
Ο λόγος; Η βιταμίνη C, η οποία πιστεύεται ότι επίσης βοηθά με τα συμπτώματα των αλλεργιών. Είναι προτιμότερο να λαμβάνεται από τις τροφές, παρά μέσω συμπληρωμάτων διατροφής.
Καρπούζι και ντομάτες
Αυτά τα δύο, έχουν υψηλά ποσοστά λικοπενίου, το οποίο έχει παρατηρηθεί ότι συμβάλλει στη μείωση της αλλεργικής αντίδρασης που συμβαίνει στον οργανισμό.