Αντί για ζάχαρη…
Υπάρχουν συστατικά, που μπορούν να αντικαταστήσουν σημαντική ποσότητα ζάχαρης στις συνταγές σας. Έτσι, μπορείτε να φτιάχνετε πιο υγιεινές εκδοχές γλυκών….
Αποξηραμένα φρούτα:
Ιδανικά για: μπισκότα, μπάρες δημητριακών και brownies.
Πώς τα χρησιμοποιείτε: Ψιλοκόψτε ή πολτοποιήστε τα αποξηραμένα φρούτα της επιλογής σας (όπως βερίκοκα, σύκα, κράνμπερι, δαμάσκηνα κ.α.) και αντικαταστήστε το ¼ της ζάχαρης που λέει η συνταγή. Πέρα από γλυκύτητα, προσθέτουν και επιπλέον θρεπτική αξία, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες.
Πολτοποιημένα φρούτα ή λαχανικά:
Ιδανικά για: ψωμί, muffins και κέικ.
Πως τα χρησιμοποιείτε: Αντικαταστήστε 1 κούπα ζάχαρης με ½ κούπας πολτοποιημένα φρούτα ή λαχανικά. Παράλληλα, μειώστε κατά 3 κουταλιές της σούπας τα υπόλοιπα υγρά υλικά της εκάστοτε συνταγής που ακολουθείτε.
Tip: Δοκιμάστε πολτοποιημένα μήλα σε muffins, γλυκοπατάτα σε ψωμί και πολτοποιημένο ανανά σε κέικ καρότου.
Πειραματιστείτε με τα υλικά σας και ανακαλύψτε νέους γευστικούς, υγιεινούς και εναλλακτικούς συνδυασμούς!