8 Λόγοι για να πάρετε ένα γουδί
Το γουδί δεν είναι τόσο παραδοσιακό όσο μπορεί να φαντάζεστε…
Ένα γουδί με γουδοχέρι θα σας διευκολύνει πάρα πολύ στην κουζίνα. Με αυτό το όμορφο εργαλείο (που είναι παράλληλα καταπληκτικό ντεκόρ για τον πάγκο της κουζίνας σας ή το ράφι) μπορείτε να:
- λιώσετε σκελίδες σκόρδου
- θρυμματίσετε ξηρούς καρπούς
- τεμαχίσετε φρέσκα βότανα (μαϊντανό, κόλιανδρο, βασιλικό κτλ.) και κατά αυτό τον τρόπο θα διατηρήσουν ωραία, πυκνή υφή
- αλέσετε μικρούς σπόρους ( ηλιόσπορος, κουκουνάρι κ.α.)
- αναμείξετε συστατικά για ντιπ
- σερβίρετε το ντιπ ή ό, τι άλλο επιθυμείτε
- θρυμματίσετε μπισκότα (για cheesecake!)
- λιώσετε/ πολτοποιήσετε φρούτα με μαλακή υφή (μπανάνα, ακτινίδιο, ροδάκινο, φράουλα, berries, αβοκάντο) για γλυκά, φαγητά και ντιπ ή για το γεύμα του μωρού.
Προτιμήστε να επενδύσετε σε ένα πέτρινο ή μπρούτζινο γουδί που θα κρατήσει για μια ζωή. Υπάρχουν όμως και ξύλινα, κεραμικά ή γυάλινα που είναι εξίσου χρηστικά.