3 μυστικά για να καταψύχετε τις τροφές
Μια πολύ βολική λύση, ειδικά για τις περιπτώσεις που θέλετε να ετοιμάσετε ένα σνακ ή ένα γεύμα στα γρήγορα, είναι να καταψύξετε ορισμένα συστατικά, ώστε να είναι άμεσα διαθέσιμα όποτε τα χρειαστείτε.
Μυστικό #1
Αν θέλετε να καταψύξετε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, φροντίστε πρώτα απ’ όλα να τα έχετε πλύνει και στεγνώσει καλά. Έπειτα, ξεφλουδίσετε και ψιλοκόψετε τα προτού τοποθετηθούν στην κατάψυξη. Έτσι θα είναι έτοιμα για χρήση τη στιγμή που θα τα χρειαστείτε.
Μερικά φρούτα και λαχανικά που διατηρούνται πολύ καλά στην κατάψυξη είναι: φράουλες, μπλούμπερι, κράνμπερι, μπανάνα, πιπεριές τσίλι, φασόλια, σπαράγγια, ντομάτες και καλαμπόκι. Και είναι όλα ιδανικά συστατικά για γρήγορες καλοκαιρινές σαλάτες και smoothies!
Μυστικό #2
Ναι, μπορείτε να καταψύξετε ακόμη και πατάτες! Το μυστικό εδώ, είναι να τις τρίψετε στον τρίφτη ή να τις ψιλοκόψετε με ένα πολυκόπτη. Διατηρούνται καλύτερα σε αυτή τη μορφή. Μπορείτε να τις τοποθετήσετε σε πλαστικά σακουλάκια. Ακριβώς επειδή θα είναι λεπτά και μικρά τα κομμάτια πατάτας, θα ψηθούν πολύ γρηγορότερα. Ό,τι για πρέπει για μια ομελέτα… ‘έτσι ξαφνικά’!
Μυστικό #3
Κάτι ακόμη πιο βολικό είναι να αλέσετε στο μπλέντερ το υλικό που θέλετε να καταψύξετε (π.χ. σπανάκι, αβοκάντο, φρέσκα βότανα, μυρωδικά, μπανάνα ή ροδάκινα κ.α.) και έπειτα γεμίστε μια παγοθήκη με το τρόφιμο που θέλετε να καταψύξετε. Έτσι θα είναι έτοιμο για να το προσθέσετε σε ντιπς, φρουτοσαλάτες ή smoothies!