Χοιρινό ψαρονέφρι αλα κρεμ με μανιτάρια
Καθημερινό και νόστιμο φαγητό για τις μέρες που αναζητούμε μια διαφορετική γεύση.
Με μια ματιά
ΜΕΡΙΔΕΣ
4
ΧΡΟΝΟΣ
10 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Εύκολο
Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με
Υλικά
1 κιλό
Ψαρονέφρι
200 ml.
Μπύρα
120 γρ.
Μουστάρδα Dijon
6 κ.σ.
Μέλι
50 ml.
Ελαιόλαδο
50 ml.
Έξτρα ελαιόλαδο για το σοτάρισμα των μανιταριών
50 γρ.
Βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ
2 κ.σ.
Δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
250 γρ.
Μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
2 σκ.
Σκόρδο ψιλοκομμένες
120 γρ.
Κρέμα Γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης
Αλάτι & Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα
1
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, τη μπύρα, τη μουστάρδα, το μέλι, το ελαιόλαδο, το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, το δενδρολίβανο και το σκόρδο.
2
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βαθύ σκεύος και τοποθετούμε μέσα τα ψαρονέφρια. Τα αναποδογυρίζουμε για να πάει παντού η μαρινάδα και τα αφήνουμε για 30 λεπτά εκτός ψυγείου ή μπορούμε να τα αφήσουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.
3
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
4
- Κρατάμε τη μαρινάδα στην άκρη, τοποθετούμε τα ψαρονέφρια σε μια σχάρα και από κάτω βάζουμε ένα ταψί του φούρνου.
5
- Ψήνουμε για περίπου 25 – 30 λεπτά. Μόλις ετοιμαστούν τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 15 λεπτά.
Tip!
Καλό θα ήταν τα ψαρονέφρια να τα κόψουμε την ώρα που θα τα σερβίρουμε σε μερίδες για να μη χάσουν τα ζουμιά τους.
Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών
Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!