Σαλάτα Παντζανέλα με αβοκάντο
Σούπερ γευστική, ανοιξιάτικη σαλάτα για αυτούς που αγαπούν το αβοκάντο.
Με μια ματιά
ΜΕΡΙΔΕΣ
4
ΧΡΟΝΟΣ
30 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Εύκολο
Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με
Υλικά
Υλικά για τα κρουτόν
5 φέτες
Ψωμί χωριάτικο, κομμένες σε χοντρά κυβάκια
1 σκ.
Σκόρδο, λιωμένη
3 κ.σ.
Ελαιόλαδο
Πάπρικα, καπνιστή
Αλάτι, Πιπέρι
Υλικά για το dressing
3
Ώριμα αβοκάντο, κομμένα σε κυβάκια
50 ml.
Κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης
Ξύσμα και χυμό από ένα lime
Αλάτι, Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα
Εκτέλεση για τα κρουτόν
1
- Βάζουμε το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Παράλληλα, σε ένα ταψί φούρνου στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα τοποθετούμε τα κυβάκια ψωμιού.
2
- Στη συνέχεια περιχύνουμε το μείγμα με το λάδι και τα μπαχαρικά πάνω από τα ψωμάκια και ανακατεύουμε με τα χέρια ώστε να πάει παντού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 10-15 λεπτά μέχρι να τα κρουτόν να γίνουν τραγανά. Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Εκτέλεση για το dressing
3
- Βάζουμε τα αβοκάντο, την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ, το ξύσμα και το χυμό από lime, το αλάτι και το πιπέρι στο multi και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν μία λεία σάλτσα. Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
Σύνθεση σαλάτας
4
- Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα σε ένα μεγάλο μπολ ή μία σαλατιέρα. Ρίχνουμε μέσα τα κρουτόν και ανακατεύουμε καλά.
5
- Τέλος, προσθέτουμε όσο από το dressing αβοκάντο επιθυμούμε, λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Tip!
Μπορούμε να κάνουμε τα κρουτόν μας πιο spicy βάζοντας κατευρή πάπρικα αντί για καπνιστή.
Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών
Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!